Hirdetés

Gyászol a család, borzalmas halált halt a fiatal édesanya

Nap Híre portré Nap Híre

A 22 éves nő családja kártérítést és igazságot követel.

Destiny Marie Byassee tavaly június 11-én, mindössze 22 évesen hunyt el egy balesetben a floridai Punta Gordában. Halálának körülményei miatt azonban nyomozás, bírósági ügy és pereskedés lett - írja a Bors.

Kiderült ugyanis, hogy bár a légzsák a baleset során kinyílt, de az gránátként robbant fel, majd fém- és műanyag repeszeket lőtt ki a jármű utasterébe. "A robbanásból származó több szilánk Byassee asszonyt az arcán, a fején és a nyakán találta el, ami végül a halálát okozta" -  olvasható az ügyiratban.

Andrew Felix, a család ügyédje kiemelte, hogy a balesetben érintett Chevrolet autó 2022 szeptemberében egy másik balesetet is elszenvedett, ahol kioldották a légzsákot. A család akkor egy szerelőt bízott meg az autó javításával, illetve a légzsák kicserélésével. Azonban a feltételezések szerint 

Haim Levy hamisított és nem megfelelő légzsák-alkatrészeket használt egy kínai alkatrész gyártótól. Sőt a per szerint nem cserélte ki a biztonságiövbe rejtett mechanikát, ami összeköttetésben áll a légzsákkal.

A perben 14 rendbeli gondatlanság, garanciavállalás megszegése, szigorú felelősség, továbbá a megtévesztő és tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatokról szóló törvény megsértése miatt követel kártérítést a család.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés