Hirdetés

Újabb fordulat a budapesti olimpia ügyében: Szlovákia is beszállna

Nap Híre portré Nap Híre

A szlovákok a közös olimpiai infrastruktúra részeként Olimpiai Arénát építhetnének Pozsony mellett, amely a somorjai olimpiai edzőközpont és sportkomplexum bővítéseként jöhetne létre.

"Szlovákia konzultációkat kezdeményezett Magyarországgal egy olyan sportinfrastruktúra-hálózat létrehozásának lehetőségeiről, amelyet Magyarország esetleges 2036-2040 közötti nyári olimpiai játékok rendezése esetén is felhasználhatnának” – jelentette be az egyébként magyarellenességéről is ismert Szlovák Nemzeti Párt részéről Andrej Danko pártelnök és Dusan Keketi sportminiszter, írja a 24.hu.

Mindez nem közös rendezési szándékot jelent, hanem azt, hogy egyes szlovákiai sportlétesítményeket is használhatnának az olimpiai versenyeken, erről pedig egyeztetnek a magyar féllel - jegyezte meg a lap. 

Magyarország úgy határozott, hogy Szlovákia területén is találhatók olyan sportlétesítmények, amelyek beilleszthetők lennének az olimpia rendezésébe, mint például a magántulajdonban lévők, illetve a pozsonyi, dunaszerdahelyi vagy kassai futballstadionok. Nem kizárt, hogy új létesítmények épülnek majd a koncepció részeként

- mondta Andrej Danko. A parameter.sk szerint a szlovákok a közös olimpiai infrastruktúra részeként Olimpiai Arénát építhetnének Pozsony mellett, amely a somorjai olimpiai edzőközpont és sportkomplexum bővítéseként jöhetne létre.

Mint azt a naphire.hu is megírta, Karácsony Gergely nemrégiben közölte, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság és a Magyar Paralimpiai Bizottság felkérésére során a Fővárosi Közgyűlés elé terjeszti, hogy a főváros vegyen részt egy majdani budapesti olimpia megrendezésére irányuló gondolkodásban. Arról is beszámoltunk, hogy Vitézy Dávid Karácsony bejelentése után közölte, hogy részt fognak venni a közös gondolkodásban. Szentkirályi Alexandra pedig azt mondta, hog bár a Fidesz mindig az olimpia pártján volt, viszont amíg a főváros a csőd szélén táncol, nem időszerű az olimpia rendezése.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés