Hirdetés

Tarlós Istvánnak elege van Vitézy Dávidból

Nap Híre portré Nap Híre

Elszabadult a pokol a politikusok között, méghozzá azután, hogy kiderült, december közepétől három fővárosi HÉV-vonal járatait is megritkítanák.

Az Indexnek a témával kapcsolatban megszólalt Tarlós István egykori főpolgármester is, aki azt mondta, hogy kezd elege lenni Vitézy Dávidból. Úgy gondolja, hogy a közlekedési szakember "felépített maga köré egy virtuális világot, amelyben messze túlárazza magát".

Azt korábban a Nap Híre is megírta, a kiszivárgott terv szerint hat kocsi helyett csak hárommal, valamint ritkábban közlekednének a szerelvények december 15-től. Lázár János építési és közlekedési miniszter a minap azonban azt írta, hogy mindez csak egy "belvárosi, libsi gyerek hallucinációja".

"Őszintén szólva kezd elegem lenni Vitézy Dávidból. Felépített maga köré egy virtuális világot, amelyben messze túlárazza magát, és ráadásul egyre-másra vagdalkozik. (Érdekes, de az e-jegyrendszer ügyében tapintatosan óvatos, hallgat a tényekről, mint nagypénteken a nagyharang). Ha meggondolom, úgy építette fel magát a médiában első számú közlekedési szakértőnek, hogy semmiféle konkrét közlekedési képzettsége nincs. Ehhez képest mindenütt minden eredményt a saját személyes érdemeként tüntet fel. Tovább gondolva, eddig lényegében minden munkahelyéről menesztették"

- fogalmazott a portálnak Tarlósi. [...] Majd így folytatta, "Legújabban Vitézy a HÉV-ek 2016-os átadásával kapcsolatban tett rám is - Lázár János és Karácsony Gergely mellett - kritikus megjegyzéseket. Tényszerű tévedés is van a szavaiban. A HÉV-ek átadásáról közvetlenül egyeztettem 2016-ban Miniszterelnök Úrral. Az agglomerációs közlekedés finanszírozásáról szóló egyezkedéssel függött össze részemről akezdeményezés, épp a BKV pénzügyi helyzetének javítása érdekében. Az agglomerációstérség HÉV-és buszszolgáltatásának átadásáról szóló döntést pedig a Fővárosi Közgyűlés1443/2016 (X. 26.) sz. határozatával hozta meg, 2016. november 1.-i hatállyal. A határozat igenistartalmazza a szolgáltatás színvonala javításának biztosítását, és az ebben valóegyüttműködést. A legfurcsább, hogy Vitézy a történet körülményeiről nem sokat tudhat. 2016-ban már két évenem is volt a Fővárosnál, hanem egy gyakorlatilag épp nem létező múzeum igazgatója volt. Szélsőségesen túltolja a Lázár Jánossal szembeni örökös kritikáit is. Dávid nagyon nekibátorodott, úgy látszik, nem ismeri annak a levélnek a tartalmát, amit a MÁV vezetésébőlintéztek hozzám 2022-ben, épp Vitézy államtitkár tevékenységével összefüggésben".

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés