Hirdetés

Óriási a buli Csepelen, Németh Szilárd feljelentette a volt fideszes alpolgármestert, aki egészen durva állításokat tett róla

Nap Híre portré Nap Híre

Lezárult a rendőrségi nyomozás, és már a bíróság előtt van az az ügy, amiben Németh Szilárd rágalmazás miatt feljelentette korábbi párttársát, Ábel Attila volt csepeli alpolgármestert.

Ábelt Borbély Lénárd jelenlegi csepeli polgármesterrel együtt záratta ki tavaly a csepeli Fideszből Németh Szilárd, miután eldurvult az évek óta húzódó konfliktusuk – írja a Telex. Hivatalosan ismeretlen személy ellen kezdett el nyomozni a rendőrség júniusban, miután az ügyben eljáró XX., XXI. és XXIII. Kerületi Bíróság ezt elrendelte. 

Ábel Attila viszont saját Facebook-oldalán azt írta szeptember végén, hogy tőle származnak az egykori fideszes párttársainak szánt belső levelek, amelyek miatt a Fidesz alelnöke feljelentést tett. Ezek tartalmát is nyilvánosságra hozta képernyőfotó formájában. 

Úgy tudni, Németh Szilárd konkrétan két email miatt jelentette fel Ábelt. Az egyiket Fürcht Nórának, a csepeli Fidesz korábbi alelnökének küldte február elején. Ebben többek között arról írt Fürchtnek, hogy „az, hogy Németh Szilárd orvosi értelemben elmebeteg-e, vagy csak szélsőségesen elmezavaros, lényegtelen”, és „te magad is fel tudnál sorolni vagy harminc esetet, amikor személyesen tapasztaltad a hazugságait, manipulációit, aljasságait”. 

Ábel szerint Németh Szilárd „igyekszik minden szaros ügyet másokra kenni”, majd később azzal folytatta az emailt, hogy „Szilárd hűtlen kezelést követelő levelét te küldted ki.” A feljelentésben szereplő másik emailt ugyanazon a napon és ugyanúgy Ábel Attila emailcíméről küldték, de egy másik csepeli fideszes politikusnak. Ebben olyan kijelentések szerepelnek Németh Szilárddról, hogy „hogyan próbált 30-32 milliárd forint értékben hűtlen kezelésre kényszeríteni minket”, illetve „2,4 milliárd forintot nyúlt le csak a Csepel Birkozó Clubtól”.

A feljelentés szövegében az állt, hogy az emailekben szereplő állítások súlyosan sértik a feljelentő, azaz Németh Szilárd „társadalmi megítélését, megbecsülését, mivel olyan színben tüntetik fel, mint aki súlyos mentális- és alkoholproblémákkal küzd, megbízhatatlan, áruló, hatalmával és pozíciójával visszaél, attól sem riad vissza, hogy bűncselekményeket kövessen el, illetve azok elkövetésére másokat rábírjon.” 

Németh Szilárd azt is kifogásolta, hogy az egyik email az egyik minisztériumhoz is eljutott, így „az nagy nyilvánosság számára hozzáférhetővé vált.” Ábel Attila viszont azt állította, hogy szerinte nincs semmiféle bűncselekmény a szóba forgó emailekben. Ezzel szemben a Fidesz alelnöke olyan információkat vitt rendőrségre, amiknek egy párt belügyeinek kellett volna maradniuk.

A Fővárosi Törvényszék sajtóosztálya a lap kérdésére azt közölte, hogy az ügynek még nincs vádlottja, emiatt tárgyalás sincs még kitűzve. Jelenleg a nyomozás adatainak feldolgozása történik, ez határozza majd meg a következő eljárási lépést, írták. Németh Szilárd egyébként a Heti TV szeptember 30-i adásában tagadta, hogy feljelentette Ábel Attilát, sőt, azt állította, hogy fordítva történt a dolog. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés