Hirdetés

Sokkoló történet: három napig túszként tartotta a lakásban a gazdáját egy kutya

Nap Híre portré Nap Híre

Borzalmas történetet meséltek el az állatvédők: egy viselkedészavaros kutya teljesen a gazdája ellen fordult az ivartalanítás után, és három napig nem engedte ki a saját lakásából. 

"Nagyon szomorú esethez kérte egy kerületi gazda a segítségünket hétfő este: az alapból viselkedésproblémás 1,5 éves 50 kilós kutyája a pénteki ivartalanításból való ébredés után ellene fordult, pedig addig imádták egymást, az ágya mellett aludt a kutya… ma volt az 5. napja, hogy a gazdája nem tudott kilépni a házából a kertbe. A szomszédok etették a kutyát, ők bemehettek bátran, senkit sem támadott meg. Morgott, elhátrált, de egy rossz mozdulata sem volt irányukba. Ez előtte is így volt, emberektől tart, kutyákkal agresszív, ezért hívott a gazda trénert, már a 3.-nál tartottak, mert nem hozott eredményt" – írták az állatvédők az Ellenszél beszámolója alapján. 

Ám hiába lett volna indokolt az azonnali beavatkozás, a gazda három napig telefonálgatott a különböző hatóságoknak, senki a füle botját sem mozdította. A szóban forgó állatvédelmi szervezetet végül hétfő este hívta fel, akik másnap leszerveztek mindent, és szerdára sikerült kiszabadítani a gazdát, és a kutyát sem kellett elaltatni. 

Megdöbbentő a felismerés, hogy megint megtaláltuk az állatvédelmi törvény egy szürke foltját: senki sem segített a gazdának, sem az Illatos út, sem a rendőrség, sem a jegyző, mert egy gazdás kutya a saját ingatlanon belül, ha a saját gazdájára veszélyes csak, az nem az ő hatáskörük, vagyis ugyanaz a helyzet, mint az állatkínzás: az is csak akkor van kimondva a hatóságok által, ha az állat belehalt – fogalmazott a szervezet. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés