Hirdetés

Összetört a család: meghalt Kevin, a világ legmagasabb kutyája

Garai Kitti portré Garai Kitti

Meghalt Kevin, a világ legmagasabb kan kutyája. A dán dog alig néhány nappal azután pusztult el, hogy bejelentették a címét - közölte a Guinness World Records (GWR). A 3 éves rekordtartó kutya előzőleg megbetegedett és egy nem tervezett műtéten esett át.

Az iowai West Des Moines-ban élő családot letaglózta Kevin halála. "Ő volt a legjobb óriásfiú" - mondta gazdája, Tracy Wolfe. 

Kevin 97 centiméter magas volt a lábától a szegycsontáig - ez a válla föllötti terület -, és amikor a két hátsó lábára állt, elképesztő, 213 centiméteres magasságot ért el, és ezzel a gazdája, Roger Wolfe fölé tornyosult. "Mérete ellenére Kevin a szelíd óriás megtestesítője volt" - mondta gazdája, Tracy, hozzátéve, hogy a kutyus valójában a legtöbb dologtól félt, sőt, még a rekordja ellenőrzésére használt mérőszalag is megijesztette. "Kevin rettegett a porszívótól, ugrált és futott, hogy elmeneküljön előle" - mesélte Tracy. 

Amikor Tracy és Roger 12 éves fia, Alexander elvitte Kevint az első edzésre, annyira megijedt, hogy az óra közepén bepisilt. "Nem hiszem, hogy tudatában van annak, hogy akkora, amekkora. Folyamatosan próbál bepréselődni a kis ágyakba, felülni ránk, és mindent megtenni, amit a kisebb kutyák csinálnak" - mondta korábban Tracy. 

Kevin kedvenc tevékenysége a szunyókálás volt, és naponta hat-tíz tál ételt evett, valamint azt, amit időnként lelopott a konyhapultról - írja a CNN

A család kiskutyaként hozta haza az állatot, és a Reszkessetek betörők című film főszereplője után nevezték el Kevinnek. Majd ahogy telt az idő, észrevették, hogy egyre csak nő és a nő, míg végül nagyobb lett, mint a pónijuk. 

Kevint végül a világ legmagasabb kan kutyájának választották, átvéve a címet a szintén dán dog Zeusztól, aki szeptemberben, szintén hároméves korában, csontrákban pusztult el. 

A dán dogok várható élettartama a kisebb kutyákhoz képest viszonylag rövid, átlagosan 8-10 évig élnek, a kanok pedig az Amerikai Kennel Klub szerint jellemzően körülbelül 76 centiméter magasak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés