Hirdetés

Rabszolgákat tartott az Egyesült Királyság egyik leggazdagabb családja, még a kutyáikra is többet költöttek

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Egy svájci bíróság négytől 4-4,5 évig terjedő börtönbüntetésre ítélte a leggazdagabb brit család négy tagját.

Prakash és Kamal Hindujat, valamint fiukat, Ajay-t és feleségét, Namratat bűnösnek találták kizsákmányolás és illegális foglalkoztatás vádpontjában Svájcban. Az emberkereskedelem súlyosabb vádja alól azonban felmentették őket - közölte a BBC.

Az Indiából áthozott munkások azt állították, hogy a család mindössze 7 fontot fizetett nekik napi 18 óra munkáért, ami a svájci törvények által előírt minimális összeg kevesebb mint tizede.

Azt is állították, hogy a család - amelynek vagyonát mintegy 37 milliárd fontra becsülik - ritkán engedte meg nekik, hogy elhagyják a Genf gazdag negyedében, Colognyban található házat.

A tárgyalás során az ügyészek azt állították, hogy a család többet költött a kutyájukra, mint a szolgáikra.

Az idősebb Hinduja házaspár - mindketten 70 év felettiek - betegségre hivatkozva nem jelent meg a bírósági tárgyalásokon. Ajay és Namrata azonban jelen voltak a tárgyaláson, azonban az ítélethirdetést nem hallgatták meg a bíróságon. Védőügyvédjük szerint szándékukban áll fellebbezni az ítélet ellen.

A genfi ügyész azonnali őrizetbe vételüket kérte.

Nem ez az első eset, hogy Genf, a nemzetközi szervezetek és a világ gazdagjainak központja, reflektorfénybe kerül a szolgálók állítólagos rossz bánásmódja miatt.

Tavaly négy Fülöp-szigeteki háztartási alkalmazott indított pert az ENSZ egyik genfi diplomáciai képviselete ellen, azt állítva, hogy évek óta nem kaptak fizetést.

A Hinduja család tulajdonában van a Hinduja Group, egy multinacionális csoport, amely olaj-, gáz- és banki érdekeltségekkel rendelkezik. A család tulajdonában van a londoni Raffles szálloda is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés