Hirdetés

Döbbenetes: veri a luxushotel árait a budapesti karácsonyi vásár

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

“Hol olcsóbb enni? A Vörösmarty téri karácsonyi vásárban, vagy egy ötcsillagos belvárosi luxushotel éttermében?” - ezt a kérdést tette fel Kovács Alex Gábor, az V. kerületi Tiéd a Belváros ellenzéki frakció vezetője.

MTI/Mohai Balázs

Facebook-posztban akadt ki Kovács Alex Gábor, az V. kerületi Tiéd a Belváros ellenzéki frakció vezetője a budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár árai miatt. A politikus összehasonlította a vásárban kapható ételek árát egy budapesti luxushotel éttermének áraival. Egészen meghökkentő eredményre jutott, íme:

  • A libamájért 8000 forintot kérnek a Vörösmarty téren, a köret ezúttal is további 2500 forint. Az ötcsillagos szállodai étteremben a grillezett libamáj lecsókrémmel, debreceni chips-szel, macaire burgonyával 6480 forintért kerül a vendégek asztalára.
  • Aki marhapörköltre vágyik, az a vásárban 6000 forintért megkaphatja (kenyérrel együtt), a luxushotel éttermében a tradicionális magyar paprikás 5480 forintos árral szerepel az étlapon.
  • A grillezett lazac kedvelői 6500 forintért juthatnak hozzá kedvenc csemegéjükhöz a vásárban, további 2500 forintért köretet is választhatnak hozzá. Ha az ötcsillagos szálloda éttermében ennénk grillezett lazacot pirospaprikás majonézzel, spárgával, pácolt retekkel, pirított újburgonyával, akkor 6580 forintot kellene fizetnünk.
  • A gulyásleves 3500 forintért kerül a tányérba a Vörösmarty téren (az ár a kenyeret is tartalmazza), a luxushotel éttermében a gulyáslevest csipetkével 3280 forintért fogyaszthatnánk.
  • A köretek a vásárban 2500 forintba kerülnek, az ötcsillagos szálloda éttermében a legdrágább köret (szarvasgombás burgonyapüré) 2480 forint.
MTI/Mohai Balázs

További „érdekességek” a Vörösmarty téri vásárból:

Hivatkozás másolása
  • Egy darab flódni 1900 forint, egy darab zserbó 1800 forint, egy darab rétes szintén 1800 forint, a kürtős kalács 2200 forintnál kezdődik. Néhány percnyi sétára, az Október 6. utcában harmadáron lehet rétest venni.
  • A sajtos-tejfölös lángos 2800 forint, de látni 3200 forintért  is. Persze meg lehet enni azt a lángost üresen is - akkor “csak” 2000 forint.

A politikus azt is megírja, hogy egy iratbetekintésen a tudomására jutott, hogy 120 milliós kedvezményt adott az V. kerület fideszes polgármestere a karácsonyi vásárokat szervező cégnek a közterület-használati díjból. Vagyis, mint fogalmaz, ennyi pénztől tehát már biztosan elesnek a belvárosiak - idézi a politikust a Napi.hu.

MTI/Mohai Balázs

“ A belvárosiak tehát Európa legnagyobb ütemű élelmiszerár-emelkedése és az évtizedes rekordokat döntögető infláció mellé megkapták a 120 milliós mínuszt és az extrém drága karácsonyi vásárt is. Ezt intézte nekik a fideszes polgármester” - teszi hozzá.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés