Hirdetés

Sokkoló: 30 százalékkal drágult a népszerű karácsonyi termék

Garai Kitti portré Garai Kitti

Idén brutálisan drágultak az adventi koszorúk is, mivel az alapanyagárak is az egekbe szöktek. A virágboltosok szerint azonban ez nem vette el a vásárlók kedvét, szépen fogynak a népszerű karácsonyi slágertermékek.

Az RTL Híradó riportjában először egy budapesti nagyáruházat mutattak be, ahol egy kész koszorú 5900 forintba került. Majd egy virágüzletbe is betértek, ahol a díszesebb darabokért akár tízezret is elkérhetnek.

"Az alapanyagárak és így a koszorúk ára is felment harminc százalékkal, de a vásárlók kedvét ez nem vette el" - mondta Kakszi Alexandra üzletvezető, aki arról is beszámolt, hogy legtöbben a kész termékeket viszik el. 

A virágboltosok szerint a 8-10 ezer frintos koszorúk fogynak a legjobban, de nem ritka, hogy a vevőik 15 ezer forintot is költenek rá. A legfelsőbb határ pedig akár az 50 ezer forintot is meghaladhatja. Az inflációról szóló híreinket itt találják!

A miniszterelnök is ünnepi lázban ég

Hivatkozás másolása

Mint azt a Naphíre megírta, Orbán Viktor is ünnepi lázban ég már. A miniszterelnök a hétvégén videóban és fotósorozatban is beszámolt a különleges advent-hadműveletéről: beszerezte az adventi koszorút az irodájába. A kormányfő videós beszámolójában azt is elárulta, hogy otthonra nem ő veszi a díszt, az a felesége dolga. 

Orbán Viktor a virágboltos segítségét kérte, végül egy fehér, letisztult koszorút választott magának. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés