Hirdetés

Irgalmatlan botrány van Bochkor Gábor kijelentése miatt

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, Bochkor Gábor durván nekiment a balatoni büféknek. A műsorvezető azt mondta, minden olyan büfét bezárat, amelyik azt ígéri, hogy nutellás palacsintát kapunk, és mégsem igazi nutellával töltik meg a finomságot. A balhé tovább folytatódik, ugyanis a palacsintaárusok most visszavágtak a műsorvezetőnek.

A balatoni büfések nem hallották Bochkor Gábor műsorát, azonban az, amit mondott, így is eljutott hozzájuk, és nagyon kiakadt rajta. "Én nem hallgatom Bochkort, inkább Sebestyén Balázsékat, de olvastam a hírt" - mondta Szili Zsolt, egy zamárdi partközeli büfé üzemeltetője, akit különösen bánt Bochkor kritikája. Náluk sem nutellát, hanem mogyorókrémet használnak a palacsintához, és ez az étlapon is így szerepel. 

"Nem érné meg a drága olasz krémet használni, mert többe kerülne, és ezt a vendégek nem értékelnék" - árulta el a Blikknek, miközben német turistákkal kóstoltatta meg a mogyorókrémes palacsintát. Egyikük elmondta, szerinte nincs azal baj, hogy így van feltüntetve, mert amúgy sem szereti annyira a nutellát, számára az túl édes.

Az Élő Gábor által vezetett büfében is megkóstolták a palacsintát, és a vélemény egyértelmű volt: valódi Nutella került bele. "Ha nem az van benne, a fejemre boríthatják a tányért” – mondta Gábor, miután elárulták neki, hogy hamis balatoni Nutellás palacsintát keresnek. Gábor szerint valóban vannak, akik trükköznek, de szerinte ezek nem vendéglátósok, hanem szerencsejátékosok. "Én 35 éve itt vagyok, és csak akkor boldogulsz, ha a vendég elégedett és visszajár. A Nutellát pedig mindenki azonnal meg tudja különböztetni a sima mogyorókrémtől” - tette hozzá. 

A trükközők tejföl helyett is inkább növényi zsírral készült utánzatot kennek a lángosra, ami nehezebben felismerhető, mint a sajt hamisítványai. "Ha nagyon sárga az olvadt sajt a pizzán, az jó eséllyel nem igazi sajt” – folytatta Gábor. Az ő büféjében minden alapanyag valódi, a diótól a húsig.

Kovács László, a Magyar Vendéglátó Ipartestület elnöke elítéli a vendégek félrevezetését. "Nem korrekt, ha tejföl helyett növényi pótlékot használnak. Az ilyet ki kell írni az étlapra, hogy a vendég dönteni tudjon” – mondta Kovács, hozzátéve, hogy a vegyi anyagok és eljárások elterjedése hozzájárult az ételallergiák növekedéséhez.

A Nébih sajtóosztálya egyébként azt közölte az üggyel kapcsolatban: az ellenőrzések során idén is kiemelt figyelmet fordítanak a helyettesítő termékek használatára és a fogyasztók megfelelő tájékoztatására. A vendéglátóhelyek akkor hibáznak, ha például tejföl helyett növényi pótlékot használnak, de ezt nem tüntetik fel az étlapon. A 2023-as nyári ellenőrzések eredményei szerint számos helyen nem jelezték, ha Nutella helyett más mogyorókrémet, vagy tejföl helyett például "frissfölt" használtak.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés