Hirdetés

Levelet írt a 17 éves fiú Sváby Andrásnak: ma az egész szakma őt ünnepli

Győrik Ferenc portré Győrik Ferenc

A 9-es buszon, az ATV-be tartott épp a Heti Napló riportere, amikor megcsörrent a telefonja. Miután letette, potyogni kezdtek a könnyei.

Arra talán maga sem gondolt hat évvel ezelőtt, hogy egy elektronikus üzenet egyszerre változtatja meg az egész életét, és váltja valóra szinte az összes álmát. Pedig pontosan ez történt most az ATV Heti Napló riporterével. Berecz Peti ráadásul nem akármilyen módon értesült róla: Junior Prima-díjas újságíró lett. “A 9-es buszon ültem, éppen mentem az tévébe, amikor az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd felhívott. Amikor letettem, potyogtak a könnyeim. Ilyenkor az embernek minden végigfut a fejében: hogy és honnan indult. Az enyém 2017-ben azzal, hogy írtam az Andrásnak egy levelet, ezt a levelet olvastam fel a köszönő beszédemben is” - mondta a Naphire.hu-nak a fiatal riporter. Sőt, lapunk kérésére nyilvánosságra is hozta a levelét, sőt, Sváby András válaszát is.

“Kedves Sváby András! Megpróbálom itt elérni a Heti Napló csapatát, előre is köszönöm, amennyiben végigolvasod a levelem. Berecz Péter vagyok, 17 éves és felnőttként televíziós szeretnék lenni. Sajnos nehéz dolgom van, mert ezt egyre kevesebb helyen tanítják. Jelenleg tanulás céljából cégeknek készítek videókat, úgy gondolom, hogy ez a legjobb út ahhoz, hogy elérjem a célom. Azt szeretném kérdezni, hogy egy adást megnézhetnék nálatok a vezérlőből? Természetesen megértem, ha erre nincs lehetőség. Előre is köszönöm szépen!”

- írta 2017-ben az elhivatott fiatal srác a példaképének, Sváby válaszára pedig nem kellett sokat várni: “Szia Péter, persze, megoldjuk, keresni fog egy kollégám!”

A legfiatalabb naplós azt mondja, ez nem csak az ő sikere. “Az én díjamban minden Heti Naplós ott van, mert én ebben a szerkesztőségben tanultam, és amit tudok, annak az alapjait tőlük tudom, így ez egy közös siker” - így Peti, majd hozzáteszi: “Mindenki azt kérdezi, hogy hova tovább ezek után? De én még abszolút az utam elején járok, amit kitűztem magamnak, ez annak az előszobája. Nagyon sok tervem van a jövőre nézve, de ez egy nagyon jó visszajelzés, hogy az ember jó úton jár, örül, hogy elismerik” - tette hozzá a Naphire.hu-nak.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés