Hirdetés

Szívszorító vallomás Benedek Miklósról: a fia halála után "már csak fél szívvel élt"

Nap Híre portré Nap Híre

Méltósággal viselt betegség után, életének 78. évében kedden reggel elhunyt Benedek Miklós, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes és kiváló művész. Mint azt a naphire.hu is megírta, Benedek halála az egész országot megrázta, Bodrogi Gyula megtört hangon nyilatkozott a színésztársa elvesztéséről, Novák Katalin köztársasági elnök és Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere pedig a Facebook-oldalán búcsúzott. A közösségi médiában sorra jelennek meg a gyászoló posztok.

Szacsvay László is nehezen dolgozza fel Benedek halálát, ugyanis hat évtizedes barátság fűzte a színészhez. A szintén Nemzet Színésze díjjal kitüntetett színművész a Blikknek elmondta, nemrég még beszélt Benedek Miklóssal.

Amikor legutóbb a kórházban volt, akkor találkoztunk utoljára. Vittem neki egy kis paprikás krumplit a kórházba, mert nagyon szerette a főztömet és gondoltam, ez csak jobb a kórházi kosztnál. Egyébként is sokszor jártunk össze, rengeteget főztem neki. Meg kell még ezt szoknom, de hát hogy is lehet ahhoz hozzászokni, hogy valaki van, aztán egyszer csak nincs

- nyilatkozta elcsukló hangon Szacsvay.

A színész rengeteg előadásban játszott együtt Benedekkel, és sokáig még az öltözőn is osztoztak, de a színházon kívül is nagyon jóban voltak. 

Bejártuk a fél világot együtt és nem csak a színház miatt. Emlékszem, sok-sok éve Bécsben drukkoltunk a fiának, Tibornak és a vízilabdacsapatnak, de akkor kikaptunk. Jöttek ki azok az óriási fiúk a vízből és sírtak. Mi pedig Miklóssal vigasztaltuk őket. A fia halála nagyon megviselte, begubózott és már csak fél szívvel élt. Eddig vitte őt az a fél szív 

- fogalmazott Szacsvay.

Benedek Miklós egyébként korábban az ATV Húzós című músorában beszélt fia, Benedek Tibor elvesztéséről. A legendás színész arra a kérdésre, hogy a veszteségeket nehezen engedi-e el, így válaszolt: "Hát erről nem beszélnék. Erről nem szabad beszélnem. Mert a veszteségek annyira érzékenyen érintenek, hogy nem szabad egy szót sem szólnom róla. Aki ezt nem élte át, az nem tudja, hogy ez mi. Nagy dolgot vesztettem el."

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés