Hirdetés

Karácsony Gergely megható sorokkal búcsúzik Benedek Miklóstól

Nap Híre portré Nap Híre

Mint azt a naphire.hu is megírta, méltósággal viselt betegség után, életének 78. évében kedden reggel elhunyt Benedek Miklós, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, érdemes és kiváló művész. Benedek halála egész Magyarországot megrázta, Bodrogi Gyula megtört hangon nyilatkozott a színésztársa elvesztéséről, Novák Katalin köztársasági elnök pedig a Facebook-oldalán búcsúzott. A közösségi médiában sorra jelennek meg a gyászoló posztok.

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is a közösségi médiában búcsúzott el Benedektől. Karácsony szerint a színész karaktere, műfaji sokszínűsége mindenkit lenyűgözött, aki valaha is látta őt a színpadon. 

Hetvenhét éves korában elhunyt Benedek Miklós, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, rendező, tanár, érdemes és kiváló művész, a Nemzet Színésze. A polgári színjátszás egyik utolsó nagyja volt, tartásával, eleganciájával, fanyar humorával ébresztett nosztalgiát egy nyugodtabb, emberibb világ iránt. Jellegzetes karaktere, műfaji sokszínűsége mindenkit lenyűgözött, aki valaha látta őt színpadon, filmvásznon vagy a képernyőn. Az 1980-as években Budapest Orfeummal művésztársaival újraélesztették, sőt divatba hozták a pesti kuplék világát. Feldolgozhatatlan családi tragédiájának súlya alatt élte élete utolsó éveit, de a színpadhoz, a nézőkhöz az utolsó pillanatig hű maradt. Nyugodjék békében!

- írta a főpolgármester.

Arról is írtunk, hogy korábban Benedek Miklós megrendítő interjúban beszélt a fia elvesztéséről.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés