Hirdetés

Súlyos pofon a Balatonnak, tesznek rá a magyarok

Nap Híre portré Nap Híre

Érdekes statisztika rajzolódik ki a nyaralási szokásokkal kapcsolatban: a szállodaszövetség elnöke szerint bezuhan a magyar tengernél nyaralók száma.

Az infláció, de még a koronavírus is érezteti hatását a magyarok nyaralási szokásain. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az Indexnek azt mondta: jelentősen megnőtt a magyarok külföldre utazásának a hajlandósága, ez a további előfoglalási adatokon is látszik. 

Mint fogalmazott, harminc, de akár negyven százalékkal is kevesebb vendég fordul meg a szövetség adatai szerint a Balatonon a mostani szezonban, és ők is inkább hétvégén, hétköznap még kevesebben választják a magyar tengert

A forgalom csökkenését a szakember nem feltétlenül a magas árakkal indokolta - mivel külföldön és belföldön is ki lehet fogni jó ajánlatokat -, szerinte még mindig észlelhető a Covid-hatás, hiszen sokan útnak indultak ugyan a lezárásokat követően, csak mostanra lettek bátrabbak az emberek. 

A korábbi évekhez hasonlóan idén is sok magyar választja úti céljául Görögországot, Törökországot, Horvátországot vagy épp Spanyolországot. Ezeknek az országoknak a tengerpartjainál nagyobb a valószínűsége a jó időnek, amely elengedhetetlen a nyaraláshoz. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés