Hirdetés

Nagy baj volt a Balatonon, riasztották a vízimentőket

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Többeket ki kellett menteni.

Tombol a nyár, és bár szinte egyik pillanatról a másikra változhat az időjárás, rengetegen utaznak a magyar tegnerhez, hogy kicsit hűsölhessenek. 

Azonban a dolgok nem mindig alakulnak úgy, ahogy azt elterveztük: a hétvége folyamán a strandolók több esetben kerültek olyan helyzetbe, amiből a vízirendőrök segítsége nélkül nem tudtak volna biztonságosan partra jutni - írja a Police.hu

Műszaki hibás vitorlások utasait, a viharos szélben vízibiciklikkel, és SUP-okkal elsodródó fürdőzőket segítettek ki szorult helyzetükből az egyenruhások.

Mit tegyünk, hogy elkerüljük a bajt?

Hivatkozás másolása

A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság azt tanácsolja, hogy aki nem tud úszni, az ne menjen be a természetes vizekbe, inkább a parti sávban hűsítse magát, gyengén úszók pedig csak sekély vízben fürödjenek.

Emellett azt javasolják, soha ne távolodjanak el messze a parttól olyan eszközökkel, amelyek használatával még csak most ismerkednek, és kerüljék a vízibiciklikről, egyéb fürdőeszközökről a hirtelen vízbe ugrást, hiszen nem biztos, hogy tisztában vagyunk a mélységgel, valamint a vízhőmérséklet is hirtelen sokkhatással van a szervezetre.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés