Hirdetés

Tényleg olcsóbb Horvátország a Balatonnál? Most kiderül!

Nap Híre portré Nap Híre

Az elmúlt években rengeteget drágult a nyaralás, és nemcsak belföldön szöktek fel az árak az egekbe, hanem külföldön is. Most azonban végre választ kaphatunk a sokat feltett kérdésre: olcsóbb Horvátország a Balatonnál

Most összehasonlították, hogy mennyibe kerül az üdülés Horvátországban az Adria partján, illetve a magyar tengernél panziókban, valamint három- és négycsillagos hotelekben.

A Ynsight Research kutatása szerint sokan úgy vélik, a balatoni nyaralás költségei nagyon elszálltak, és az ott tapasztalható árak túl magasak a helyi szolgáltatások minőségéhez képest. Viszont mások arról beszéltek, hogy a horvát tengerparton is megugrottak az árak, és mára megelőzték a görög és török árszintet.

A Portfolio körbenézett a hazai szállásárak tekintetében és megpróbáltuk összevetni a horvát árakkal. Azt írták: a szállás.hu adatai szerint július 17. és 23. között 148 ezer forintba kerül 2 fő részére egy tihanyi apartmanház, ellátás nélkül. Balatonfüred kertre néző, tetőtéri, apartmanja egy hálótérrel 278 100 forint 2 felnőtt és 2 gyerek részére, szintén ellátás nélkül. Keszthelyen hasonló áron találtak szállást.  A szallas.hu összesítése szerint egy hétre átlagosan 175 ezer forint 2 fő részére a Balatonon egy panzió típusú szállás, 4 fő esetén pedig 350 ezer forintot kérnek el.

A szállodákban azonban már durvább árakkal találkozhatunk. Egy 4 csillagos szállodában, 1 hétre 365 ezer forintért tud szállást találni két fő, 4-en viszont már 730 ezer forintért. Ám nem mindegy, hogy félpanziós, vagy a vacsorát is tartalmazó szolgáltatást választjuk. Azok, akik inkább a szálláshelyen étkeznének, így kalkulálhatnak erre a hónapra: 

  • 2 fő, 6 éj all inclusive ellátással 432 000 Ft,
  • 2 fő, 6 éj félpanzióval 317 500 Ft,
  • 2+2 fő, 6 éj félpanzióval 534 200 Ft,
  • 2+2 fő, 6 éj all inclusive 734 400 Ft.

Horvátországban egy kétgyermekes családnak leginkább a panziókkal érdemes szemezniük, uganis már 330-440 ezer forint között találnak ajánlatokat, reggelivel.  A 3 csillagos szálloda Crikveniá-ban viszont már 880 ezer forint, az ebben a városban található 4 csillagos hotelben azonban már 1 millió forintba kerül 6 éjszaka egy családnak. Rijekában ki lehet fogni ebben a kategóriában 890 ezer forintos ajánlatot is, de egy család számára egy teljes hét a 4 csillagos szálláshelyeken inkább az 1 millió forintos árkategóriát jelenti már.

Isztria megyében, Vrsar településen a 4 csillagos szállodában 6 éjszaka, önellátással, 2 fő számára 574 298 forint. A makarskai riviérán ugyanakkor szintén egy 4 csillagos szállodában 380 874 forint, és ebben 2 fő számára a reggeli is benne van, igaz, többet kell autózni Magyarországról.

A Kvarner-öbölben, Selce településen, egy 3 csillagos szállodában már 400 ezer forintért el lehet tölteni egy hetet, de ugyanez az Isztrián, Rovinjban, egy 4 csillagos szállodában már 725 ezer forintba kerül. Ha valaki nem a tengerparton szeretne tobzódni, hanem „megelégszik” a Plitvicei-tavak nyújtotta természeti szépséggel, 3 csillagos szállást már 125 466 forintért talál.

A portfolio.hu összesítése szerint a horvát tengerparton is ki lehet fogni jobb árakat, azonban általánosságban elmondható, hogy némiképp drágább ajánlatokat lehet találni, mint a Balatonon. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés