Hirdetés

Ambrus Attila: 37 ezer forinttal a zsebemben távoztam a börtönből

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Ambrus Attila, azaz a Viszkis 13 évet ült börtönben, a napokban pedig a szabadulásának az évfordulóját ünnepelhette, ami kapcsán a Blikk készített vele friss interjút.

A beszélgetés során szóba került a szabadulása, illetve a családalapítás is. Mint elmondta, az elítéltek általában három hónappal korábban értesülnek a szabadulásuknak a napjáról, ő viszont csak három héttel előtte tudta meg a hírt. Ugyanis az ügyészség nem akarta megadni a kedvezményt neki a jó magaviseletéért. Végül a bíró mégis rábólintott.

Arról is beszélt, hogy a legtöbben egyetlen táskával távoztak, ő viszont egy egész kamiont megpakolt a dolgaival. A keramikusként készített munkáinak csak a felét kellett leadnia a börtönben, a többit eltette, hogy eladhassa majd - írja a lap.

Negyven doboznyi terméket gyűjtöttem össze, valamint formákat és minden egyéb személyes holmimat. Azt mind kiadtam, én pedig másnap, hajnali háromkor távoztam, a zsebemben 37 ezer forinttal

- emlékezett vissza a Viszkis. Azt is elárulta, hogy amikor a szabadulása után először járt bankban, lefagyott a rendszer. Azóta pedig nem is tért vissza az említett fiókba. Majd úgy fogalmazott, hogy a börtönben töltött idő alatt olyan sokat fejlett a technika, hogy először a telefont és a tévét sem tudta kezelni, valamint azt is nehezen szokta meg, hogy mindenhol felismerték.

Végül a családalapítás is szóba került, ezzel kapcsolatban elmondta, nem hitt abban, hogy 44 évesen lesz olyan nő, aki gyermeket fog szülni neki. De az élet rácáfolt, ugyanis találkozott Rékával, aki mellett mindezt megélhette és ma már kétgyermekes édesapa.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés