Hirdetés

Alvászavarral küzd? Itt a megoldás!

Nap Híre portré Nap Híre

Számtalan trend terjed TikTokon; néhánynak van értelme, néhánynak kevésbé, a mostani azonban tudoményosan is bizonyított. Mégpedig, hogy létezik egy trópusi gyümölcs, ami segít az alvásban, ez pedig az ananász. 

A legfrissebb kutatások új reménnyel kecsegtetnek az alvászavarokkal küzdők számára, egy eddig ismeretlen természetes megoldás formájában, amihez mindössze egy gyümölcsre van szükség – írja a Femcafé. Bár több olyan trend is elterjedt már a közösségi médiában, amelynek semmi valóságalapja nem volt, ez azonban most más, mert több szakértő is megerősítette: az ananász valóban segíti az alvást. 

Az álmatlanság elleni titkos fegyver bizony nem más, mint az ananász. A benne lévő melatonin segítheti a testet és az agyat az alvásciklus beállításában, ami elősegítheti az elalvást és javíthatja az alvásminőséget. Emellett magas C-vitamin és antioxidáns tartalma elősegítheti az egészséges immunrendszer működését, ami fontos az alvás megfelelő szintű támogatásához. 

Az ananászban található enzimek gyulladáscsökkentő hatással bírhatnak, ami segíthet csökkenteni az alvászavarokhoz társuló gyulladásos reakciókat. Emellett pedig az ananászban található kálium segíthet szabályozni a vérnyomást és az izomzat relaxációját, ami elősegítheti az elalvást és a pihentetőbb alvást.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés