Hirdetés

Alföldi Róbertnek most lett elege, kőkeményen nekiment Vidnyánszky Attilának

Nap Híre portré Nap Híre

Alföldi komolyan gondolja, hogy Vidnyánszky lemond, és mélységesen elítéli a Nemzeti Színház igazgatójának magatartását a teátrumban történt novemberi baleset miatt.

Ahogy arról korábban a Naphire.hu is beszámolt, novemberben a Rómeó és Júlia-előadás közben balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó, a Nemzeti Színház két művésze. Azonnal kórházba szállították őket, az előadást félbeszakították. A történtek után a két színész eddig egy fillért sem kapott, pedig Horváth Ottónál egyelőre az is kérdéses, hogy miként tudja majd mozgatni a kezét. 

Alföldi Róbert most nagyon kiakadt Vidnyánszky Attilára és elmondta, hogy biztosan nem így kezelte volna a helyzetet. 

Én ennyire naiv vagyok. Azt hittem, komolyan gondolja, hogy lemond. Nem hittem, hogy ez előre át lett gondolva, ki lett találva: lemond, és akkor jön mindenki, hogy jaj, maradj, utána ő közli, hogy nem tudnak nélkülem működni, feláldozom magam, visszajövök. Ez férfias? Ez tökös? Ez egyenes? Ez magyar? Ez gerinces?

- tette fel a kérdést Alföldi a gyömrői Hankó István Művelődési Központban tartott péntek esti előadásán. A színész-rendező elmagyarázta azt is, hogy ahhoz, hogy egy díszlet színpadra kerülhessen, többlépcsős ellenőrzésen kell átmennie. Először is elfogadják a tervet, megvitatják, hogy van-e erre pénz, idő, illetve hogy műszakilag kivitelezhető-e. A szakemberek is átnézik a terveket, majd jön a gyártás. Amikor a díszlet elkészül, bekerül a színpadra, majd jön az átvétel. Ilyenkor a rendezőnek, műszaki vezetőnek, színpadmesternek és egy munkavédelmi felelősnek kell elfogadnia. Ha mindez megtörténik, alá kell írni egy dokumentumot, amelyen jogilag a legmagasabb rangú szereplő az igazgató, de gyakorlatilag a műszaki vezető, hiszen ő a szakember. Alföldi úgy tudja, ez a végső aláírás nem történt meg a Rómeó és Júlia díszletének esetében - írja a Blikk.

Mi mindannyian, akik ott dolgoztunk, azt hittük, a műszaki vezetővel fogják elvitetni a balhét. Én ugyanezzel az emberrel dolgoztam együtt, akkor hiába mondtam neki, hogy márpedig így lesz a díszlet, ő azt mondta, oké, megteheted, te vagy az igazgató, de mi történik, ha leesik valaki. Arra azt feleltem, hogy jól van, akkor ne így legyen. Nálam ilyen súlyos baleset nem fordult volna elő, legfeljebb kisebb

- jelentette ki a színész-rendező, aki azt is felháborítónak tartja, hogy a baleset után a két színész eddig egy fillért sem kapott. 

Ezek után van képe az igazgatónak azt nyilatkozni, hogy a színészeknek meg kell tanulnia a díszletet használni. És kiderül pár napja, hogy azzal a színésszel, akinél nagyon nagy kérdés, hogy miként tudja majd bármikor is mozgatni a kezét, még nem beszéltek és nem kaptak még egy fillért sem

- fogalmazott, hozzátéve, hogy nem tudja, hogy Szász Júlia valaha lesz-e olyan lelkiállapotban, hogy bármikor is vissza tudjon térni a színpadra. Szerinte Horváth Ottó vissza tud majd menni, ám az már más kérdés, hogy mi lesz a kezével. Alföldi úgy véli, a vizsgálat sem az elvárható módon zajik az ügyben. "Bocsánat! Történt ott valós vizsgálat? Kezdjük azzal, hogy azonnal lebontották a díszletet, és azt hiszem, nem is történik majd semmi. El lesz felejtve, és ki tudja, ezek a szerencsétlen kollégák mennyi pénzt kapnak majd" . tette hozzá. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés