Hirdetés

Bocsánatot kért az agresszív énekes a megütött gitárostól: „megbocsáthatatlanul viselkedtem”

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

A Jane's Addiction énekese, Perry Farrell bocsánatot kért zenekari társaitól és a rajongóktól „megbocsáthatatlan viselkedéséért” néhány órával azután, hogy az újjáalakult együttes turnéjának második felét lemondták, miután pénteken verekedés tört ki a színpadon.

„Megbocsáthatatlanul viselkedtem”

Hivatkozás másolása

Egy rövid nyilatkozatban, amelyet képviselője osztott meg a Varietyvel, Farrell így fogalmazott: „Ez a hétvége hihetetlenül nehéz volt, és miután volt időm és lehetőségem gondolkodni, helyénvaló, hogy bocsánatot kérjek a bandatársaimtól, különösen Dave Navarrótól, a rajongóktól, a családomtól és a barátaimtól a pénteki koncert alatt elkövetett tetteimért. Sajnos megbocsáthatatlanul viselkedtem, teljes mértékben vállalom a felelősséget azért, ahogyan a helyzetet kezeltem.”

Farrell nem tér ki arra, hogy mi vezetett a bostoni eseményekhez, bár a rajongók körében komoly találgatások indultak arról, hogy mi történt, mielőtt az énekes megtámadta Navarrót a színpadon, ami ahhoz vezetett, hogy Eric Avery és a stáb két tagja leteperte és lehúzta a színpadról Farrellt.

Farrell mentális problémákkal küzd?

Hivatkozás másolása

Farrell bocsánatkérése egy korábbi nyilatkozatot követett, amelyet Navarro adott ki saját maga és a zenekar másik két tagja nevében, és amelyben az énekes állítólagos „mentális egészségi problémáira” hivatkozott, ami a színpadi balhéhoz és az azt követő turné lemondásához vezetett.

A turné hátralévő részét hétfő reggel hivatalosan is lefújták. Az együttes közösségi médián közzétett közleménye szerint a visszatérítéseket automatikusan ki fogják adni, kivéve a másodlagos piaci viszonteladók, például a StubHub esetében, amelyeknél a vásárlóknak kezdeményezniük kell a kapcsolatfelvételt, hogy visszakapják a pénzüket.

Navarro részletesebb nyilatkozatot tett közzé saját maga és az együttes két másik tagja nevében, amelyben a következőket írta: „Az énekesünk, Perry Farrell folyamatos viselkedése és mentális egészségügyi problémái miatt arra a következtetésre jutottunk, hogy nincs más választásunk, mint hogy leállítsuk a jelenlegi amerikai turnét. A személyes egészségéért és biztonságáért, valamint a saját biztonságunkért érzett aggodalmunk nem hagyott más lehetőséget számunkra. Reméljük, hogy megtalálja a szükséges segítséget”.

„Megszakad a szívünk”

Hivatkozás másolása

Navarro (a többiek nevében is) így folytatta: „Mélységesen sajnáljuk, hogy nem tudunk eleget tenni minden rajongónknak, aki már jegyet vásárolt. Nem látunk olyan megoldást, amely akár biztonságos környezetet biztosítana a színpadon, akár megbízhatóan lehetővé tenné számunkra, hogy esténként nagyszerű előadást nyújtsunk. Megszakad a szívünk.” A közleményt „Dave, Eric és Stephen (Perkins)” aláírással látták el.

Összesen 15 koncertet mondanak le - kevesebb, mint egy hónappal azután, hogy a Live Nation bejelentette, hogy hét további koncerttel bővül a turné (melyen a Love & Rockets volt a másik zenekar). Az utolsó koncertre október 16-án került volna sor a Los Angeles-i YouTube Theaterben.

Mielőtt a csapat abbahagyta volna, 17 koncertet sikerült végigcsinálnia – vagy majdnem végigcsinálnia. Ilyen félbeszakadt koncert volt a pénteki bostoni, amely drámai véget ért, amikor már csak néhány dal volt hátra a műsorból.

Farrell felesége szerint az énekes 1997 óta most van a legrosszabb mentális állapotban

Hivatkozás másolása

Nem Navarro volt az első a Jane's Addiction környezetéből, aki arra utalt, hogy Farrell komoly mentális problémákkal küzd. Szombaton ez a felvetés Farrell feleségétől, Etty Lau Farrelltől érkezett, aki Instagram-oldalán egy kommentben azt írta, hogy férje „ki van borulva”, és hozzátette, hogy jelenlegi mentális állapota a legrosszabb, amit azóta látott, hogy 1997 óta együtt van vele.

Szombati első Instagram-posztjában Etty Lau Farrell elismerően nyilatkozott Navarróról, amiért higgadtan reagált férje agressziójára - de a basszusgitáros Eric Averyhez kevésbé volt kedves. Averyt azért kritizálta, mert lefogta és többször megütötte az őrjöngő Farrellt. Mindazonáltal úgy tűnik, hogy Navarro és Avery, valamint Jenkins egy véleményen vannak a történtekre adott nyilvános válaszukban.

Alkoholproblémák a háttérben?

Hivatkozás másolása

Sok megfigyelő azon tűnődött, hogy vajon az alkohol volt-e a bűnös Farrell színpadi agressziójáért. Előzőleg legalább két kritika a csapat e havi koncertjeiről azt írta, hogy az énekes a színpadon az üvegből „kortyolgatott”, ahogyan arról ismert. Etty Lau Farrell azonban az Instagramon lekicsinyelte ezt a gondolatot, azt írva: „Sajnos az a borosüveg manapság inkább csak kellék. Már többször is dühös lettem rá, hogy egy gyönyörű, 3/4-ig teli borosüveget hagyott a színpadon, pedig nagyon szerettem volna egy pohárral inni a show után”.

Etty azután ezt írta: „Dave még mindig elegáns és laza volt a verekedés közepette. Perry egy őrült vadállat volt a következő fél órában - végül nem nyugodott meg, hanem tényleg összeomlott, és csak sírt és sírt. Eric, nos, ő vagy nem értette, mit jelent a deeszkaláció, vagy kihasználta a helyzetet, és bevitt néhány olcsó ütést Perrynek”. A posztja végére hashtageket tett hozzá, amelyek közül az egyik ez volt: „Dave a helyes utat választotta.”

Részletesebb magyarázat arra, hogy mi vezetett Farrell összeomlásához, még nem érkezett. De azok a rajongók, akik az előadás korábbi szakaszából származó videofelvételeket boncolgatták, azt mondták, hogy úgy tűnt, hogy a koncert során végig feszültségek voltak, és mintha Farrell néha más tempóban énekelt volna, mint ahogy a többiek játszottak. Ebből többen arra következtetnek, hogy azért lett dühös az énekes az utolsó szám alatt, mert úgy gondolta, hogy Navarro a gitárszólójával elnyomta az ő énekét.

Voltak remekül sikerült koncertek is

Hivatkozás másolása

Az összeomlás előtt a Jane's Addiction turnéja - 14 év után az első koncertsorozat az eredeti tagokkal - vegyes kritikákat kapott, a negatív kritikák többsége Farrell énekét bírálta. De voltak olyan koncertek is, ahol mind a négy tagról a legjobbakat írták, mint akik elkápráztatták a rajongókat, akik azt hitték, hogy soha nem látják újra együtt és csúcsformában a négyest. A több mint egy tucat lemondott koncert közönségét most a zenekar összeomlása megfosztotta ettől az élménytől.

A Love & Rockets saját tömör nyilatkozatot adott ki a turné meghiúsulásáról: „Sziasztok! Nagyon szerettük volna a Jane's Addictionnel közös turné maradék dátumait is teljesíteni, de sajnos az ügy nem a mi kezünkben van. A visszatérítéssel kapcsolatos információkat hamarosan közzétesszük. Szeretettel...”

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés