Hirdetés

Óriási botrány, a színpadon ütötte meg gitárosát a világsztár zenekar énekese

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

Az ikonikus rockbanda, a Jane's Addiction énekese péntek este Bostonban egy koncert közepén verekedésbe keveredett Dave Navarro gitárossal. Navarro rövid ideig, az 1990-es években a Red Hot Chili Peppers gitárosa is volt.

Kiabálás, majd ütés

Hivatkozás másolása

A frontember, Perry Farrell a mikrofonba üvöltött, majd odalépett Dave Navarro gitároshoz és megütötte. Verekedés tört ki és a koncert félbeszakadt. A koncerten részt vevő rajongók szerint a feszültség tapintható volt a koncert során a résztvevők között. Egyes szemtanúk szerint Farrell a „Mountain Song” alatt kezdett el kiabálni Navarróval - írja a Daily Mail.

A feszültség fokozódott, amikor a zenekar a 'Three Days'-t játszotta, mielőtt Farrell végül megtámadta Navarrót az 'Ocean Days' végén. Úgy tűnt, hogy Navarrót teljesen váratlanul érte a támadás. A stáb tagjai a színpadra rohantak és megragadták Farrellt, hogy megpróbálják elrángatni.

Farrellnek szóltak, hogy hagyja abba a Navarro elleni támadást, és le kellett fogni, mielőtt a stáb tagjai és Eric Avery basszusgitáros levonszolták a színpadról. Farrell végig  izgatottnak tűnt.

A színpadi fények elhalványultak, így a nézők nem láthatták pontosan, hogy mi történt. A helyszínt ezután sötétkék megvilágításba öltöztették, miközben a zenekar levonult a színpadról.

Pillanatokkal később Navarro, Avery és a dobos Stephen Perkins újra mejelentek a színpadon, megölelték egymást, integettek a közönségnek és békejeleket tettek. A hűséges rajongók a tömegben megvadultak, ahogy tapsoltak és éljeneztek.

A zenekarnak a hónap hátralévő részében több koncertet kell adnia a 15 év utáni első, október közepéig tartó turnéjuk részeként, de egyelőre nem tudni, hogy a színpadi balhé után folytatódik-e a turné.

Reagálnak a rajongók

Hivatkozás másolása

Az X-en péntek este posztoló rajongók úgy vélik, hogy a zenekar talán egyszer s mindenkorra az út végére ért. 'Biztos, hogy ez volt a J Addiction utolsó napja' - írta az egyik rajongó. 'Nos, úgy tűnik, a banda nem fog újra összeállni. Ez vad volt. Gyerekek, legyen ez egy lecke... ne drogozzatok, a düh belülről felemészt” - tette hozzá egy másik.

'Ott voltam. A tömeg zavart volt. Félig sajnálta, hogy a show korán véget ért, félig pedig izgatott volt, hogy talán az utolsó show-t láttuk” - írta egy harmadik.

Úgy tűnt, hogy a bajok New Yorkban kezdődtek, ahol a zenekar a hét elején két este játszott a manhattani Pier 17 nevű, az East Riverre néző helyszínen.  

A hét elején a közösségi médiában olyan pletykák keringtek, hogy feszültségek vannak a csapat tagjai között.

Farrell egy ponton még azt is bevallotta a Pier 17 közönségének, hogy a hangja nincs túl jó formában. 'Hölgyeim és uraim, őszintének kell lennem önökkel. Valami baj van a hangommal. Egyszerűen nem tudom hirtelen kihozni a hangokat' - mondta.

Eric Avery basszusgitáros egy Instagram-posztban ismerte el a gyenge New York-i fellépést, azt írva: „Alig várom, hogy ma este még egy újabb esélyt kapjak ezen a látványos tetőtéri helyszínen. Optimista vagyok, hogy jobbak leszünk”.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés