Hirdetés

Lemondta turnéját a világhírű zenekar, miután az énekes megverte a gitárost

Gavra Gábor portré Gavra Gábor

„A zenekar meghozta azt a nehéz döntést, hogy egy kis szünetet kell tartanunk csapatként” - áll a közleményben.

A Nap Híre is beszámolt arról, hogy az ikonikus rockbanda, a Jane's Addiction énekese péntek este Bostonban egy koncert közepén verekedésbe keveredett Dave Navarro gitárossal. Navarro rövid ideig, az 1990-es években a Red Hot Chili Peppers gitárosa is volt. Hétfőn bejelentették: a Jane's Addiction lemondta turnéját a zenekar turnéjának felénél, miután a frontember Perry Farrell megütötte Dave Navarro gitárost a zenekar pénteki bostoni koncertje alatt a Leader Bank Pavilionban – számolt be róla a Billboard.com.

Vége a turnénak

Hivatkozás másolása

„A zenekar meghozta azt a nehéz döntést, hogy egy kis időt kell eltöltenünk csapatként. Ezért lemondjuk a turné hátralévő részét” - közölte a zenekar egy rövid közleményben hétfőn. A jegyeket visszaváltják.

A rajongók által rögzített videókon, amelyek a pénteki koncert után terjedtek el, Farrell a színpadon a közönség felé fordulva énekel, majd Navarro felé fordul, és dühösen kiabálja a dalszöveget. A frontember ezután a gitároshoz lép és folytatja az üvöltözést, majd testközelbe kerül a gitárossal, hátrál, majd újra Navarro elé lép, folyamatosan üvölt. A gitáros - aki láthatóan nem tudja mire vélni a helyzetet - megpróbálja karnyújtásnyira tartani magától az üvöltöző Farrellt. Farrell ekkor egy ütést mér a gitárosára, mire a stáb egyik tagja a színpadra lép, és többször is felszólítja Farrellt, hogy „Állj! Állj!”. A stáb további tagjai rohannak a színpadra, hogy lefogják a rockert, és levigyék a színpadról.

A zenekar bocsánatot kért, Farrell felesége meszólalt

Hivatkozás másolása

Másnap a Jane's Addiction közleményt adott ki a zenekar Instagram Stories-ján keresztül. „Szeretnénk őszintén bocsánatot kérni a rajongóinktól a tegnap este történt eseményekért” - állt a közleményben. A zenekar ezután megjegyezte, hogy a vasárnap a Hartford Healthcare Amphitheaterben tartott következő koncertet törölték.

Farrell felesége, Etty Lau Farrell a veszekedés után saját Instagramján osztott meg egy nyilatkozatot. A veszekedésről készült videót újraposztolva elmagyarázta, hogyan látta a helyzetet. „Nyilvánvalóan nagy volt a feszültség és az ellenségeskedés a tagok között... a varázslat, ami olyan dinamikussá tette a zenekart” - írta. „Nos, a dinamit meggyulladt. Perry Dave arcába állt és body checkelte [a jégkorongban használt kifejezés, kb. ’leütközte’] őt.”

Etty szerint „Perry frusztrációja egyre nőtt, estéről estére úgy érezte, hogy a színpadi hangerő rendkívül hangos és a hangját elnyomja a zenekar” - folytatta, megjegyezve, hogy férje torokfájással és fülzúgással küzdött. „Amikor a közönség az első sorban elkezdett panaszkodni Perrynek, szidalmazva őt és azt állítva, hogy a zenekar túl hangos és nem hallják az énekest, Perry elvesztette a fejét”.

Farrell felesége a továbbiakban megdicsérte Navarrót, amiért megpróbálta de-eszkalálni a helyzetet, megjegyezve, hogy a gitáros nyugodt és laza volt, míg a férje „őrült vadállatként” viselkedett. Etty hozzátette: „Végül nem nyugodott meg, hanem összeomlott, és csak sírt és sírt”.

A Jane's Addiction visszatérő turnéja felénél járt. A turné - amelynek szervezője a Live Nation - a tervek szerint október 16-án ért volna véget a Los Angeles-i YouTube Theaterben.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés