Hirdetés

Orbán Viktor váratlanul bement egy boltba, nézzék, mi történt

Garai Kitti portré Garai Kitti

Ég az első adventi gyertya

Hivatkozás másolása

Orbán Viktor meglepő helyszínről jelentkezett a Facebook-oldalán. A minisztelnök egy virágboltban járt, ahol adventi koszorút vásárolt magának, elvitte a Karmelitába, ahol meggyújtotta az első adventi gyertyát.

"Irodámba kell, nem otthonra. Azt a feleségem intézi, ahhoz nem férek hozzá, az az ő dolga" - mondta a kormányfő a bolt tulajdonosának, Juditnak aki segített a miniszterelnöknek kiválasztani a megfelelő adventi koszorút. Judit egy fehér gyertyákból álló koszorút javasolt Orbán Viktornak, ugyanis a fehér a tisztaság jele.

Miután a kormányfő megvásárolta a terméket, azt is megkérdezte Judittól, hogy viselik a nehézségeket, az elszabadult energiaárakat. "Megjött a számlánk, azt majd elfelejtjük" - fogta rövidre a boltos. 

A miniszterelnök a Facebook-oldalára feltöltött videójában azt is megmutatta, hogy hol helyezte el irodájában az adventi koszorút, majd meggyújtotta és égni kezdett az első adventi gyertya.

    Ma van advent első vasárnapja

    Bővebben Bezárás

    Advent a keresztény kultúrkörben a karácsony napját megelőző negyedik vasárnaptól karácsonyig számított időszak. A karácsonyi ünnepkor advent első napjával kezdődik, és vízkeresztig, azaz január 6-ig tart. Első vasárnapja Szent András napjához legközelebb eső vasárnap, amely egyúttal az egyházi év kezdetét is jelenti. 

Mi az adventi gyertya és az adventi koszorú?

Hivatkozás másolása

Az adventi koszorú örökzöld ágakból font, négy (ritkán több) gyertyával díszített koszorú. Az adventi várakozás szimbóluma: gyertyái az adventi időszak négy hetét jelképezik. A 19. században jelent meg a német evangélikus keresztényeknél; a 20. században fokozatosan elterjedt néhány más keresztény irányzatban is.  Az adventi koszorú az otthont és a templomot összekötő kapocs: paraliturgikus, vagyis se nem egyházi, se nem profán - írja a Wikipedia.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés