Hirdetés

Íme, 5 tipp, amivel Ön is nyugodtabb, sikeresebb felnőtt ember lehet 2024-ben

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Ez elsőre lehet, hogy furcsának hangzik, de vannak dolgok - néha egészen aprók - amivel megkönnyíthetjük az életünket, és sikeresebb, nyugodtabb emberekké válhatunk, akárhány évesek is vagyunk!

Néha a célok eléréséhez vissza kell térni az alapokhoz, és nincs is erre jobb alkalom, mint egy új naptári év. A szilveszteri bulizás és másnaposság után sokan belefogunk, hogy teljesítsük újévi fogadalmainkat. Felnőttnek lenni - és eligazodni a felnőtt álmok, kapcsolatok és felelősségek között - kihívást jelent, függetlenül attól, hány évesek vagyunk. De a CNN szerint ha a következő 5, viszonylag jól kezelhető feladatot elvégezzük, könnyebb lehet az életünk!  

1. Mondjon le egy-két előfizetést!

Hivatkozás másolása

Van annál felnőttebb dolog, mint tudni, mire költjük a pénzünk? Mindannyiunk saját büdzséjében valószínűleg vannak olyan dolgok, amik feleslegesen csapolják a pénztárcánkat. Lehet ez egy streaming szolgáltatás vagy egy alkalmazás, amelyet már nem használunk. Amellett, hogy egy kis pénzt visszakapunk, ha ezektől megszabadulunk, ez a gyakorlat arra is emlékeztet majd, hogy rendszeresen ellenőrizzük azokat az apró kiadásokat, amelyek, ha figyelmen kívül hagyjuk őket, könnyen nagy kiadásokká válhatnak.

2. Gondolja át, kik az igazi barátai!

Hivatkozás másolása

Ez talán kellemetlen lehet, de hosszú távon igen hasznos. A cikk szerint viszont érdemes száműzni a szégyenérzetet, és készíteni egy listát azokról az emberekről, akiknek ebben az évben a legtöbb szeretetet és odafigyelést szeretnénk adni. Egy hosszú és mély telefonbeszélgetés egy tőlünk távol élő baráttal, vagy valamilyen közös kreatív tevékenység jobban megéri az erőfeszítést, mint a felszínes csevegések.

3. Tanuljon egy új, hasznos dolgot!

Hivatkozás másolása

Senki sem tud mindent. Ön például tudja, hogyan kell megjavítani egy lámpát? Kereket cserélni? Tudja, hogy hány évesek a háztartási légszűrők? Tudja, hogyan kell tisztítani a kávéfőzőjét? Mennyire ismeri a biztosítékdobozát? Hol van a tűzoltó készüléke? Bizony, ezek mind nagyon hasznosak lehetnek, és némi bosszúságot vagy javítási költséget is megspórolhatunk.

4. Figyeljen oda a mentális egészségére!

Hivatkozás másolása

Valamilyen oknál fogva a felnőttkort sokan azzal azonosítjuk, hogy a nap minden egyes pillanatában stresszelünk. Igen, az élet stresszes, de ahhoz, hogy hatékony felnőttek legyünk, aki elvégzi a dolgait, és tisztességes kapcsolatot ápol önmagával, tenni is kell. Mindössze napi 15 perc bármilyen tevékenység, ami megnyugtat - teázás, valamilyen testmozgás, alkotás - elég ahhoz, hogy jobb kapcsolatba kerüljünk önmagunkkal.

5. Döntse el, mi az igazán fontos!

Hivatkozás másolása

Ez nagy dolognak tűnik, de nem kell megijedni! Az eredményes felnőtteknek van egyfajta prioritástudatuk, amely meghatározza a döntéseiket, a pénzügyi döntésüktől kezdve egészen addig, hogy mivel töltik az idejüket. 

Képzelje el, hogy 2025-ben járunk. Büszke magára. Az elmúlt évben elért valamit, amit nagyon akart, vagy keményen dolgozott egy pozitív változásért. Hogy néz ez ki pontosan? Hogyan fog eljutni oda? Mire kellene összpontosítania? Milyen apró lépéseket tehet napról napra, ettől a pillanattól kezdve, hogy ez megtörténjen? Ennek feldolgozása céltudatosságot adhat Önnek - ami nemcsak a siker, hanem a hosszú és boldog élet titka is.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés