Hirdetés

ATV: 15 magyar van a Gázai övezetben

Nap Híre portré Nap Híre

A külügy folyamatosan tartja velük a kapcsolatot, a háború kitörése óta a biztonsági körülmények miatt többször is tartózkodási helyet kellett változtatniuk.

Tizedik napja dúl a háború Izrael és a Hamász között, miután a terrorszervezet megtámadta az országot. Legutóbb Daniel Hagari, az izraeli hadsereg szóvivője azt közölte: Izrael kész két fronton is harcolni, ha kell. Közben ugyanis, mint mondta, a Hezbollah az északi határ eszkalációján dolgozik Irán irányítása és támogatása mellett. 

Most az ATV Híradó kérdésére Paczolay Máté külügyi szóvivő megerősítette az ATV értesülését, miszerint magyarok is vannak a Gázai övezetben - írja az atv.hu

Az övezetben tartózkodó 15 magyar állampolgárral a konfliktus kitörése óta napi szinten folyamatos kapcsolatban vagyunk. A rendkívül nehéz helyzetük ellenére épségben vannak, de a biztonsági körülmények miatt többször is tartózkodási helyet kellett változtatniuk az elmúlt napokban – áll a Külügyminisztérium válaszában.

Hozzátették: a térségbeli nagykövetségeik folyamatosan vizsgálják az evakuációs lehetőségeket, valamint egyeztetnek minden számításba vehető nemzetközi partnerrel a magyarok kimenekítése érdekében.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés