Hirdetés

Rendkívüli: újabb támadás érte Izraelt, rakétákkal lőtték az országot

Nap Híre portré Nap Híre

Halálos áldozat is van, többen megsebesültek.

Már kilencedik napja dúl a háború Izrael és a Hamász terrorszervezet között. A Gázai-övezetet uraló terrorszervezet harcosai szárazföldön, a tenger felől és a levegőből is megtámadták Izraelt, amelyre legalább 5000 rakétát lőttek ki ezzel egy időben. Izraeli vadászgépek azótga számos célpont ellen intéztek támadást a Gázai övezetben péntek késő este, több tucat palesztin Hamász-fegyveres halálát okozva.  

Közben rendkívüli uniós csúcsot hívott össze keddre videókonferencia formájában Charles Michel, az Európai Tanács elnöke. 

Vasárnap aztán rakétatámadást intézett vasárnap a Hezbollah libanoni síita milícia Izrael ellen, a lövedékek a libanoni határhoz közeli izraeli Stúla településen csapódtak be, izraeli egészségügyi források szerint egy ember meghalt, többen megsebesültek. 

Az izraeli hadsereg lezárta a határ menti térséget - írja az MTI.

A Hezbollahhoz köthető al-Manár hírtelevízió azt közölte, a milícia precíziós rakétákkal lőtte a területet, továbbá közétett néhány videofelvételt a milícia előző napi támadásáról, melyet a Libanon és Szíria közötti beszögellésben levő, izraeli irányítás alatt álló Sebaa-farmok "katonai objektumai" ellen követett el.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés