Hirdetés

Zelenszkij nagyon durva lépést tett: menesztette a hadsereg főparancsnokát

Nap Híre portré Nap Híre

A hírek szerint az ukrán elnök hétfőn berendelte az elnöki hivatalba és menesztette pozíciójából Valerij Zsaluzsnij-t, az ukrán hadsereg főparancsnokát.

Hivatalos bejelentés egyelőre nem történt, azonban a CNN az ügyre rálátó forrásokból úgy tudja, hogy az elnöki rendelet várhatóan még a hét második felében megjelenik majd

Ez a két évvel ezelőtt kirobbant háború legjelentősebb katonai átalakítása Ukrajnában - jegyezte meg a 24.hu. 

Ha hihetünk a pletykáknak, akkor Zelenszkij és Zsaluzsnij között azt követően romlott meg a kapcsolat, hogy tavaly sikertelenül zajlott le az ukrán ellentámadás. A viszony akkor mérgesedett el teljesen, amikor Zsaluzsnij az Economist című lapnak kijelentette, hogy az Oroszországgal folytatódott háborújuk eredménye patt.

Hétfőn az ukrán elnöki szóvivő cáfolta azokat az értesüléseket, miszerint Zsaluzsnij-t kirúgták volna, aztán az ukrán védelmi minisztérium is ugyanezt tette. A CNN viszont úgy értesült, hogy hétfőn tényleg volt egy kisebb értekezlet az elnök irodájában a védelmi miniszter részvételével, Zelenszkij pedig itt jelentette be, hogy felmenti a hadsereg főparancsnokát.

Arról is szólnak a hírek, hogy Zelenszkij felajánlott egy másik pozíciót Zsaluzsnij-nak, de ő ezt nem fogadta el.

Durvul a háború

Hivatkozás másolása

Ahogy arról a naphire.hu is beszámolt, az oroszok brutális támadásokat hajtottak végre Ukrajnában az elmúlt időszakban. Január végén az orosz hadsereg nagy hatótávolságú, precíziós fegyverekkel és drónokkal tizenhárom csoportos csapást mért az ukrán katonai-ipari komplexum létesítményeire, amelyek tengeri drónokat, lőszert és rakétát gyártottak, valamint katonai repülőterekre, üzemanyagbázisokra és külföldi "zsoldosok" ideiglenes telepítési helyére. Arról is írtunk, hogy az oroszok a határhoz közeli Szumi megyét is támadták, több civil is meghalt. A múlt héten pedig arról számoltunk be, hogy az oroszok mérgező anyagot tartalmazó lövedékeket vetettek be az ukránok ellen. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés