Hirdetés

Zabkását készítettek, és azzal kiirtottak egy egész családot

Szabó Bianka portré Szabó Bianka

Borzalmas vége lett egy családi lakomának: a házi szakács ugyanis egy hirtelen ötlettől vezérelve kicsit "felturbózta" a zabkását.

A dél-afrikai Namíbiában tizenhárom halálos áldozata van egy nagy lakomának. A tragédia kiváltója elsősorban egy mérgezőre sikerült zabkása volt - írja a Promotions

A hivatalos namíbiai hírügynökség (NBC) közlése szerint a helyi egészségügyi minisztérium igazolta a boncolásokat követően, hogy egy család tizenhárom tagja elhunyt, négyüket pedig kórházban ápolják egy rosszul elkészített zabkása miatt. A lakomából összesen húsz ember vette ki a részét kettőtől harminchárom éves korig, döntő többségében fiatalkorúak voltak az áldozatok. 

Mindez azért történt,mert a szakács a már elkészített zabkását összekeverte egy adag erjesztett magfélével, amely egy általuk készített alkoholos ital visszamaradó terméke volt.

Az állítólag sokat nélkülöző család az egész adag zabkását felfalta, így a gyengébb szervezeűeknek, a kisgyermekeknek lényegében esélye sem volt a túlélésre. Az NBC szerint a kása gyöngyköleslisztből, illetve a fermentált maraványok keverékéből készült. A szervi károsodás ilyenkor mind rövid, mind hosszú távon garantált. 

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés