Hirdetés

Elszabadult a pokol az Izrael-ellenes tüntetésen, amerikai zászlót égettek Washingtonban Netanyahu látogatása alatt

Nap Híre portré Nap Híre

Amerikai zászlót égettek Washingtonban, egy Netanjahu látogatása ellen szervezett tüntetésen. 

Legalább nyolc főt letartóztattak Washingtonban az Izrael-ellenes, palesztinpárti tüntetők közül, akik emlékműveket rongáltak meg és amerikai zászlót égettek szerdán a város központjában, írja az MTI.

A tüntetők a központi pályaudvaránál, a Capitolium közelében gyűltek össze, miközben Benjamin Netanyahu izraeli miniszterelnök a törvényhozás két házának ülésén mondott beszédet. A tüntetők a Union Station előtti téren álló szobrokat és szökőkutakat megrongálták, azokra többi között a Hamász iszlamista terrorszervezetet éltető feliratot festettek, és Izrael-ellenes jelszavakat skandáltak.

A rendőrség közlése szerint a megmozdulásra kiadott engedélyt a tüntetés idején visszavonták, és a tömeget távozásra szólították fel. A rendőrség ezt követően avatkozott be. Helyszíni felvételek szerint a tüntetők eltávolították a pályaudvar előtti zászlórúdról az amerikai lobogót, és helyére palesztin zászlókat húztak fel. Ezt követően meggyújtották az amerikai zászlót, valamint elégették a Benjamin Netanyahu, izraeli kormányfőt ábrázoló bábut.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés