Hirdetés

Bella Hadid felveszi a harcot az Adidasszal szemben, durva jogi csatára készül a botrány után

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

Bella Hadid jogi csatára készül az Adidasszal szemben. A palesztin származású modellhez közel álló források szerint jogi tanácsadót fogadott fel, hogy felvegye a harcot a sportruházat-óriással a kialakult botrány, illetve a kampánya visszavonása miatt.

Ahogy azt korábban a Nap Híre is megírta, az Adidas visszamondta Bella Hadid palesztin származású amerikai modell képeit az 1972-es müncheni olimpiai játékok alkalmából indított sportcipő reklámkampányából, amikor az izraeli csapat 11 tagját palesztin terroristák túszul ejtették és később meggyilkolták.

A német székhelyű sportruházati vállalat közölte, hogy "felülvizsgálja" a kampányt, miután Izrael kritizálta Hadid szerepeltetését. Köztudott, hogy a palesztin gyökerekkel rendelkező Bella Hadid többször is felszólalt az izraeli-palesztin háborúval kapcsolatban, az izraeli kormány pedig korábban emiatt élesen kritizálta. Izrael a modellt antiszemitizmussal vádolta meg.

A kampány megjelenése után Izrael a hivatalos X-fiókján (korábban Twitter) kifogásolta, hogy Hadid az Adidas kampányának arca. A bejegyzésben megjegyezték azt is, hogy "tizenegy izraelit gyilkoltak meg palesztin terroristák a müncheni olimpia alatt".

A TMZ arról számolt most be, hogy Bella ügyvédeket fogadott fel, hogy fellépjen az Adidas ellen a nyilvános felelősségre vonás hiánya miatt.

A portál forrásai szerint a modellt feldühítette, hogy a cég olyan kampányt hozott nyilvánosságra, amely bárkit is kapcsolatba hozhat egy olyan tragédiával, mint az 1972-es müncheni olimpián történt mészárlás. Mint írták, az erőszak ellentétben áll Bella Hadid nézeteivel. Mindez pedig úgy hangzik, mintha Bella nem tudta volna, hogy mire vállalkozik, amikor aláírta a szerződést.

Ugyanakkor a hírek szerint Bella még mindig szerződésben áll az Adidasszal, annak ellenére, hogy a hétvégén több híroldal is arról számolt be, hogy a cég kirúgta a modellt.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés