Hirdetés

Putyin végre elárulta, hogy Európa megtámadására készül-e

Nap Híre portré Nap Híre

Ostobaság az az állítás, miszerint Oroszország Európa megtámadására készülne - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz parlament két háza előtt Moszkvában csütörtökön elmondott éves értékelő beszédében.

"Szóba került annak lehetősége, hogy katonai NATO-kontingenseket vezényeljenek Ukrajnába, de emlékszünk azoknak a sorsára, akik valamikor már küldtek kontingenseket hazánk területeire, de most az esetleges intervenciósok számára sokkal tragikusabbak lesznek a következmények" - jelentette ki.

Elmondta egyebek között, hogy már harcban is bevetették és rendszerbe állították az orosz fegyveres erők a Cirkon tengeri indítású hiperszonikus csapásmérő komplexumot. Közölte, hogy a csapatok megkapták a Szarmat hadászati nukleáris rakétarendszert, és ennek közeljövőbeni "demonstrálását" ígérte.

Mint azt a naphire.hu is megírta, a külgazdasági és külügyminiszter nemrégiben bejelentette, hogy "sem fegyvereket, sem katonákat nem vagyunk hajlandóak küldeni Ukrajnába". Szijjártó Péter azután jelentette be ezt, hogy Emmanuel Macron francia elnök arról beszélt, hogy bár nincs konszenzun arról, hogy hivatalos formában szárazföldi csapatokat küldjenek Ukrajnában, azonban szerinte semmit sem szabad kizárni. "Mindent meg fogunk tenni, amit meg kell tennünk, hogy Oroszország ne győzzön" - hangsúlyozta. Mindemellett úgy fogalmazott, hogy Franciaország fenntartja a stratégiai bizonytalanságot a kérdésben. Macron ugyanakkor nem említette, mely országok fontolgatják csapatok küldését.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés