Hirdetés

Fordulat jöhet? Vitézy Dávid meglépte, újraszámlálást kér

Nap Híre portré Nap Híre

Vitézy Dávid már a szavazatszámlálás közben jelezte, hogy újraszámlálást fog kérni, most pedig be is jelentette, hogy csütörtökig beadják a fellebbezést. 

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, igen szorosan, de Karácsony Gergely nyerte a vasárnapi főpolgármester-választást. Az adatok szerint Karácsony főként a XIII. kerületnek köszönheti győzelmét, ahol 8628 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid. Bár az LMP jelöltje a XVI., XVII. és XXI. kerületekben több szavazatot kapott Karácsonynál, ez sem hozta be az angyalföldi hátrányt. 

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt bejelentette: csütörtökig beadják a fellebbezést, és újraszámlálást kérnek - szúrta ki az Index. A főpolgármester-jelölt kedden egy Facebook-posztban azt írta: "Csütörtökig lehet kezdeményezni a szavazatok újraszámlálását. Ezt meg fogjuk tenni. 76-szor annyi érvénytelen szavazat született, mint amennyi a különbség köztünk Karácsony Gergellyel. Egy demokráciában az a minimum, ha ezután a szavazatokat újraszámolják, főleg, hogy számos rendszerszintű visszásságról kaptunk jelzést az érvénytelenné nyilvánított szavazatok kapcsán. Ezeket be fogjuk mutatni." 

Vitézy hozzátette azt is, hogy bármi is lesz az erre feljogosított szervek döntése, a jogerős döntést el fogja fogadni, és ha Karácsony Gergely győzelmre jogerős lesz, akkor gratulálni fog neki. 

Arról is írtunk, hogy mostanra hivatalosan is megállapította a főpolgármester-választás eredményét a Fővárosi Választási Bizottság (FVB). Karácsony Gergelyt a választók 371 466 szavazattal választották főpolgármesterré. Az FVB határozata azonban nem jogerős, ellene jogszabálysértésre való hivatkozással három napon belül lehet fellebbezni.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés