Hirdetés

Eldőlt: kihirdették a Karácsony-Vitézy csata végeredményét

Nap Híre portré Nap Híre

Iszonyú szoros volt a verseny, ám végül úgy tűnik, hivatalosan is megvan a győztes.

Ahogy arról a Naphire.hu is beszámolt, igen szorosan, de Karácsony Gergely nyerte a vasárnapi főpolgármester-választást. Az adatok szerint Karácsony főként a XIII. kerületnek köszönheti győzelmét, ahol 8628 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid. Bár az LMP jelöltje a XVI., XVII. és XXI. kerületekben több szavazatot kapott Karácsonynál, ez sem hozta be az angyalföldi hátrányt. 

Most hivatalosan is megállapította a főpolgármester-választás eredményét a Fővárosi Választási Bizottság (FVB). Karácsony Gergelyt a választók 371 466 szavazattal választották főpolgármesterré. Az FVB – négy igen szavazattal, kettő nem szavazat ellenében hozott – határozata nem jogerős, ellene jogszabálysértésre való hivatkozással három napon belül lehet fellebbezni.

Az FVB határozatában az olvasható, hogy a testület összesítette az 1354 szavazóköri eredményt, eszerint a névjegyzékben 1 333 795 választó szerepelt, közülük a vasárnapi szavazáson 807 056-an jelentek meg - írja az MTI.

Az urnákban 806 142 lebélyegzett szavazólap volt, érvénytelen volt közülük 24 592, érvényes 781 550.

A jelöltek közül Grundtner András (Mi Hazánk Mozgalom) 38 942 szavazatot kapott, Vitézy Dávid (Vitézy Dáviddal Budapestért-LMP-Zöldek) 371 142-t, Karácsony Gergely (Párbeszéd-Zöldek-DK-MSZP) 371 466-ot.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés