Hirdetés

Nagyon furcsa hír jött: ezért győzött Karácsony Gergely?

Nap Híre portré Nap Híre

Ezeknek a kerületeknek köszönheti Karácsony Gergely a vasárnapi győzelmét. Az is kiderült, hogy hol volt a legszorosabb a verseny a fővárosban.

Ahogy azt a Nap Híre is megírta, Karácsony Gergely a szavazatok feldolgozásának legvégén, 90 százalék felett tudott fordítani Vitézy Dáviddal szemben, aki szinte végig vezetett a főpolgármesteri címért vívott szoros küzdelemben vasárnap este. A küzdelem szorossága mindenkit meglepett, ugyanis az előzetes közvélemény-kutatások nem jelezték előre ezt az eredményt.

Végül Karácsony Gegrely mindössze 324 szavazattal előzte meg Vitézy Dávidot.

A jelenlegi hivatalos eredmények szerint Karácsony a szavazatok 47,53, míg Vitézy 47,49 százalékát kapta, miközben Grundtner András 5 százalék alatt maradt.

A G7 adatelemzése szerint Karácsony főként a XIII. kerületnek köszönheti győzelmét, ahol 8628 szavazattal kapott többet, mint Vitézy Dávid. Bár az LMP jelöltje a XVI., XVII. és XXI. kerületekben több szavazatot kapott Karácsonynál, ez sem hozta be az angyalföldi hátrányt.

A fordulatot azonban nem ezek a kerületek hozták. Az esti órákban a Várnegyedből, Zuglóból és Erzsébetvárosból érkeztek szavazatok a valasztas.hu adatai szerint. Bár a Várnegyedben Vitézy Dávidnak volt előnye, Karácsony fordításához az utóbbi két kerületből érkező voksok járultak hozzá. Kispesten pedig mindössze 119 szavazattal nyert Karácsony, itt volt a legszorosabb a küzdelem.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés