Hirdetés

Vilmos herceg ritka kivételt tett az izraeli háborúval kapcsolatban

Virág Sára portré Virág Sára

A királyi család az izraeli háború kirobbanása óta nem nagyon foglalt állást nyilvánosan, Vilmos herceg most azonban kivételt tett. A walesi herceg közölte, túl sok ártatlan ember vesztette már életét a harcok során, és felszólította a feleket, hogy mielőbb tegyék le a fegyvert. 

A walesi herceg hangsúlyozta a nyilatkozatában, nem hajlandó lemondani arról a reményről, hogy egyszer jobbra fordul a helyzet. ,,Továbbra is mélységes aggodalommal figyelem az október 7-i támadás egyre növekvő áldozatait" – mondta. ,,Mint sokan mások, én is azt akarom, hogy a harcok mielőbb véget érjenek. Kritikus fontosságú, hogy a humanitárius segélyek bejussanak a Gázai övezetbe, a túszokat pedig szabadon kell bocsátani" – tette hozzá. 

Vilmos herceg nyilatkozatát azután tette közzé a palota, hogy kiderült, aktív szerepet vállalt annak érdekében, hogy felhívja a figyelmet a háború ártatlan elszenvedőire. A következő néhány napban több egyesült királyságbeli jótékonysági szervezettel is találkozik, hogy megbeszéljék a humanitárius támogatás részleteit, és meghallgassa a helyszínen dolgozók beszámolóit – írja a SkyNews

Vilmos herceg egy zsinagógában tartott találkozón is részt vesz majd, ahol zsidó fiatalokkal találkozik, akikkel az antiszemitizmus világszerte növekvő jelenségét fogják megvitatni. Amint a portál is megjegyzi, Vilmos közleménye ritkaságnak számít, a királyi család tagjai ugyanis nem szokták ilyen direkt módon kommentálni a világ eseményeit. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés