Hirdetés

Súlyos fenyegetés érkezett a nagykövetségre, azonnal lezárták a területet, robbanóanyag-szakértők érkeztek

Nap Híre portré Nap Híre

Fenyegetés miatt fokozták a biztonsági intézkedéseket Izrael hágai nagykövetsége körül, a környéket lezárták, a helyszínre robbanóanyag-szakértők érkeztek - jelentette be Jan van Zanen hágai polgármester pénteken, az Omroep West holland hírportálnak nyilatkozva.

Hangoztatta, hogy "a fenyegetést nagyon komolyan kell venni". Hozzátette: további intézkedésekre is szükség van, de azok jellegéről nem kívánt nyilatkozni.

Még nincs döntés arról, hogy a most bevezetett intézkedések meddig maradnak érvényben.

Azt egyelőre nem hozták nyilvánosságra, pontosan milyen fenyegetésről van szó.

Van Zanen azt is elmondta, hogy a városvezetés kapcsolatban áll a nagykövetség környékén található szervezetekkel, amelyeket szintén érintenek az extra biztonsági intézkedések - adta hírül az MTI.

A Gázai övezetben zajló izraeli-palesztin fegyveres konfliktus Hollandiában is feszültségeket okoz. Az ENSZ Nemzetközi Bíróságának otthont adó hágai Békapalota előtt januárban több csoport tüntetett Izrael ellen a Dél-Afrika által benyújtott népirtási vádakkal kapcsolatban. Korábban a védelmi minisztérium épületére vörös festéket öntöttek, tiltakozva az ellen, hogy Hollandia F-35-ös vadászgépek alkatrészeit szállítja Izraelnek.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés