Hirdetés

Ez az öt ember hatalmas veszélyt hozhat a világunkra - figyelmeztet a matematikus

Nap Híre portré Nap Híre

Eric Weinstein matematikus úgy véli, az emberek nem tartanak eléggé a nukleáris háború veszélyétől. A szakember arról is beszélt, hogy ki az az öt férfi, akinek a döntései veszélyt hozhatnak a világra. 

A matematikus szerint a modern élet gyorsasága elvonja az emberek figyelmét arról, hogy az Ukrajnában dúló háború milyen veszélyeket és katasztrófákat hozhat a világra. Megjegyezte: számításai szerint a nukleáris háború kockázata jelenleg 1-5 százalék között van, azonban azt már megtanulna, hogy ha ez az esély nem haladja meg az 50 százalékot, akkor a lakosság azt gondolja, hogy ez valószínűtlen - írja a Blikk

Weinstein szerint van öt férfi a világon, akinek a döntései bajt hozhatnak a világra és hatalmas veszélyt jelentenek. Szerinte ez az öt férfi 

  • Vlagyimir Putyin orosz elnök,
  • Joe Biden amerikai elnök,
  • Volodimir Zelenszkij ukrán elnök,
  • Hszi Csi-Ping kínai elnök és
  • Kim Dzsong Un észak-koreai vezető.

Beszélt arról is, hogy véleménye szerint a modern emberek nagy része nem gondol bele abba, hogy a modern fegyverek milyen hatalmas pusztítást képesek okozni. Éppen ezért 2019-ben azt javasolta, hogy mutassák be nyilvánosan a fúziós bombát.  Hozzátette: szerinte az emberiség az 1950-es évek közepén ért el egy fordulóponthoz, amikor pár év alatt szinte egyszerre tanultuk meg manipulálni az atomot és a DNS-t is. Véleménye szerint mivel ezek olyan erők, amiket nem igazán lehet irányítani, ezen innovációk miatt képesek lettek a emberek arra, hogy saját magukat pusztítsák ki.

"Senki sem figyel oda. Alva járunk az armageddon felé" – mondta, hozzátéve: a legtöbb ember csupán szappanoperának tekinti az ukrajnai háborút, pedig az akár a világ végét is jelentheti.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés