Hirdetés

Küszöbön az atomháború? Észak-Korea súlyos bejelentést tett

Nap Híre portré Nap Híre

Észak-Koreának nincs más választása, mint felgyorsítani védelmi képességeinek kiépítését, mivel az Egyesült Államok és Dél-Korea fokozatosan egy atomháború szélére sodorja a Koreai félszigetet - jelentette ki kedden Kim Szong, Észak-Korea ENSZ-nagykövete a világszervezet közgyűlésének ülésszakán felszólalva.

"A 2023-as évet rendkívül veszélyesnek tartjuk" - mondta az észak-koreai diplomata. "A Koreai-félsziget robbanásközeli állapotban van egy nukleáris háború kirobbanásának közvetlen veszélyével" - tette hozzá.

"Tekintettel a fennálló körülményekre Észak-Koreának sürgősen fel kell gyorsítania önvédelmi képességeinek kiépítését, hogy áthatolhatatlan védelme legyen" - húzta alá Kim Szong.

A diplomata egyúttal hangsúlyozta, hogy Észak-Korea "határozottan meg fogja védeni nemzeti szuverenitását, biztonsági érdekeit, valamint lakossága jólétét a külső fenyegetésekkel szemben".

A súlyos nemzetközi szankciók hatálya alatt álló Észak-Korea az utóbbi másfél évben ballisztikus rakéták tucatjait tesztelte, és az Egyesült Államok arra figyelmezteti a világot, hogy a phenjani vezetés végrehajthat egy hetedik kísérleti nukleáris robbantást is.

(MTI)

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés