Hirdetés

A pillanat, amikor megtudod, hogy Putyin meg akar öletni

Somló-Bakos Dalma portré Somló-Bakos Dalma

Egyre valószínűbb, hogy megmérgeztek egy orosz újságírót, Elena Kostyuchenkót.

Vlagyimir Putyin
Vlagyimir Putyin MTI

Elena Kostyuchenko többek között az orosz katonák kínzásairól és a Pussí Riotról is írt cikkeket. Nemrég pedig a saját, különös betegségéről is beszámolt, amit először koronavírusnak hitt, de nagyon úgy tűnik, tévedett - írta a 24.hu. Valószínűleg megmérgezték őt.

Az újságíró az orosz-ukrán háború előtt is olyan témákat dolgozott fel, amelyek kínosak voltak a hatalom számára, a háború óta pedig számos fontos riportot írt. Aztán egyszer kapott egy rémisztő telefonhívást egy munkatársától “Nem el akarnak fogni, hanem meg akarnak ölni. Jóváhagyták.” A munkatárs a csecsen köztársaság vezetője, Ramzan Kadirov félkatonai szervezetére utalt.

Elena Kostyuchenko végül tavaly áprilisban Németországba ment, ahol a barátai ápolták, mert nagyon rossz fizikai és mentális állapotba került. Tetves volt, elkapta a mumpszot és PTSD-vel is küzdött.

Majd egy nap kínzó fejfájása lett, szörnyen izzadt, hasfájása és hányingere is volt. Először arra gyanakodtak az orvosai, hogy a néhány héttel ezelőtt elkapott covid utóhatásai ezek, de kiderült, két májenzimszintje is többszörösen magasabb volt a normálisnál, és vért mutattak ki a vizeletében. 

Bár minden kétséget kizáróan nem tudták bizonyítani az orvosai és a berlini rendőrök a mérgezést, de ennek van a legnagyobb valószínűsége. A rendőröktől megtudta az újságíró, hogy Németországban rendkívül aktívak az orosz különleges erők, több mérgezés is történt már, de nehéz dolguk van, ha be akarják bizonyítani ezt. 

“Nem vagyunk biztonságban, és nem is leszünk biztonságban, amíg Oroszországban rendszerváltás nem történik. De az általunk végzett munka segíthet lerombolni ezt a rezsimet” - fogalmazott az újságíró.

Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés
Hirdetés