Hirdetés

Most fog totálisan elszabadulni a pokol: ez az első lépés a világháború felé Zelenszkij szerint

Nap Híre portré Nap Híre

Volodimir Zelenszkij egy Brüsszelben tartott sajtótájékoztatón azt mondta,  hogy tízezer észak-koreai katona van az Oroszország által megszállt ukrán területen. Állítólag az oroszok jelenleg is képzik ezeket a katonákat, és az ukrán elnök úgy véli, Oroszország a fronton is számol majd velük.

Az ukrán elnök elmondása szerint már tízezer észak-koreai katona van Oroszország által megszállt ukrán területen, ahol jelenleg is képezik őket. Zelenszkij szerint Oroszország a fronton is számol ezekkel a katonákkal. "Nagy a különbség az orosz veszteségek és az orosz mobilizáció között. Putyin el akarja kerülni a teljes sorozást, mert az [orosz] közvélemény a mobilizálás ellen van, Putyin emiatt más résztvevőket próbál bevonni" - állítja Zelenszkij, aki szerint több ezer katonát keres külföldről Oroszország, azonban ők nem kizárólag fronton harcoló katonák, hanem többek között technikusok - számol be az Index.

Zelenszkij emlékeztetett arra is, hogy Észak-Korea eddig is segített Oroszországnak, ahogy Irán is, többek között rakétákkal és drónokkal, azonban a fegyverek és a katonák két különböző dolog. Észak-Korea, Irán és Oroszország azonban elutasította ezeket a vádakat. 

Első lépés a világháborúhoz

Hivatkozás másolása

Zelenszkij szerint ha észak-koreai katonák vesznek részt a háborúban, akkor az az első lépés lesz egy világháborúhoz, mivel akkor immáron hivatalosan egy további ország is részt vesz a háborúban. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés