Hirdetés

Dagad a botrány a Nemzeti körül: Vidnyánszky szerint csúnya dolog zajlik a színház ellen

Nap Híre portré Nap Híre

Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház Főigazgatója az ATV Egyenes beszéd című műsorában arról beszélt, hogy csúnya dolog, ami a Nemzeti Színház ellen zajlik, és szerinte meg akarják hurcolni a teátrum vezetését. 

Ahogy arról korábban a Nap Híre is beszámolt, tavaly novemberben a Nemzeti Színház a közösségi oldalán osztotta meg a hírt, miszerint baleset miatt félbe kellett szakítaniuk az egyik előadásukat. A szörnyű baleset után Vidnyánszky Attila lemondott, ám végül visszavonta lemondását. Arról is írtunk, hogy Vidnyánszky Attila a múlt héten közölte, hogy november óta fejenként több mint ötmillió forintot kapott a két megsérült színész,a a táppénzen felül, különböző jogcímeken. Szász Júlia azonban több ponton is cáfolta Vidnyánszky állításait.

Vidnyánszky Attila most az ATV-ben azt mondta, a kártérítési-ügy nem mérgesedett volna ennyire, ha nem lennének azok erők, amelyek abban érdekeltek, hogy a Nemzeti vezetését meghurcolják. Sőt, szerinte ez ugyanaz az erő, amely ’65-ben felrobbantotta a Nemzetit.  

Nem igaz, hogy nem kapott semmit Szász Júlia, hisz ő maga mondja el, azt, hogy pontosan 2 havi fizetését kapta meg. Ellenben ezen felül is kapott más jogcímen is, de másfél millió forintot 3 hónapja nem vesz föl

 – fogalmazott az igazgató-rendező a műsorban.

Vidnyánszky Attila azt is kifejtette, hogy Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó nem egyformán áll a színházzal való tárgyaláshoz. Az utóbbi színművész nyitottabb, a kártérítési előleget is felvette, de Júlia nem vette föl azt a 2,4 millió forintos biztosítási ajánlatot, amit rögtön adni szeretett volna a biztosító. Amúgy mindketten jelentős kártérítést, 7,6 millió forintot kérnek. A színház egyrészt tárgyal erről, illetve azt kérte tőlük, hogy küldjék el erről az elszámolást, a számlákat, a szerződéseket. Juliától nem jött válasz, de Horváth Lajos Ottó elküldött ötvenötezer forintra szóló számlát.

Az igazgató a sérelemdíj kapcsán elmondta, hogy felajánlottak egy összeget Júliának, figyelembe véve, hogy hasonló sérüléseknél mennyit szoktak felajánlani. Állítása szerint ők még magasabb összeget is ajánlottak fel, mint az átlag, de arra sem jött reakció. 

Vidnyánszky szerint olyan szintű nyomás van rajta és fogást keresés a személye ellen, hogy ez érződik ebben az ügyben. Sőt, durva befolyásolási kísérlet lát Szász Júlia esetében. "Akik ezt szervezik, azok el szeretnék pusztítani ezt az intézményt. Ugyanazok az erők, akik ’65-ben felrobbantották. Ugyanazoknak az erőknek van jogfolytonossága, ugyanaz a gondolat. 11 éve mást se csinálnak, csak nagyítóval néznek bennünket és keresik a fogást rajtunk. A kártérítési ügy nem mérgesedett volna ennyire, ha nem lennének erők, amelyek abban érdekeltek, hogy minket meghurcoljanak, pellengérre állítsanak” – fogalmazott a főigazgató.

A színházigazgató kitért arra is, hogy Szász Júliát még ő vitte diákként a színházba,  fogta kezét és szakmailag építette, a jövőt látta benne. Arra a kérdésre, hogy dolgozna-e Szász Júliával, az igazgató azt mondta: "hosszú időnek kéne eltelnie, hogy ezek a sérelmek, sebek, amiket lehet, hogy kölcsönösen okoztunk egymásnak, elmúljanak.”

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés