Hirdetés

Sokkoló videó: Kis híján meggyilkolták III. Károly királyt

Nap Híre portré Nap Híre

Egy férfi fegyvert rántott, amit Károly felé tartott.

Harminc évvel ezelőtt nem sok kellett ahhoz, hogy az akkor még walesi hercegként ismert Károlyt megöljék. A jelenlegi brit uralkodó éppen az ausztráliai Sydney-ben tett látogatást, hogy iskolásoknak adjon át jutalmat, amikor egy 23 éves férfi a fegyvert rántott és a levegőbe lőtt - időzi fel az eseményeket a Blikk.

A támadó, David Kang nagyon közel került a trónörököshöz, de szerencsére a rendőröknek sikerült hamar elfogniuk a férfit, így végül nem lett tragédia. A férfi a kihallgatásán azt állította, senkit nem akart bántani és szándékosan esett el a színpadra érve.

Károly király egyébként egyáltalán nem tűnt ijedtnek a történtek ellenére, és a lehető legnyugodtabban kezelte a helyzetet.

Kang később a bíróságon azt mondta, hogy az akciójával a kambodzsai menekültekre próbálta felhívni a figyelmet, akik még az 1980-as évek végén hajóval érkeztek Ausztrália partjaira. A férfiről később kiderült, depressziós volt. A bíróság nem ítélte börtönbüntetésre, mindössze 500 óra közmunkát kellett teljesítenie.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés