Hirdetés

Videó: Balog Zoltán gusztustalanul terel a bicskei gyermekotthon pedofil igazgatójának ügyében

Nap Híre portré Nap Híre

A pedofilmosdató bicskei igazgatóhelyettesnek adott elnöki kegyelem botrányának érintettjei közül Novák Katalin és Varga Judit nagy nehezen, de vállalták a felelősséget a történtekért. Balog Zoltán megvárta, míg Bayer Zsolt szólítja fel a távozásra a magyar reformátusok éléről. De előtte még imádkozott egyet a Kossuth Rádióban. 

A Magyar Református Egyház zsinati elnökségéről pénteken lemondó püspöktől 2016-ban azt próbálta megtudni az RTL, hogyan biztosítható az akkor elkezdődött vizsgálat függetlensége, ha közben az igazgató ott lakik, és mit tesznek annak érdekében, hogy a tanúkat ne befolyásolják. Balog azt mondta, úgy lenne tisztességes, ha az exigazgató máshol lakna, de nem tudják onnan eltávolítani, mert az ingatlan nem az ő tulajdonukban van. Balog szerinte a tanúk védelme biztosított volt.

A bicskei otthon volt igazgatója 2016-ban kitüntetést kapott Balog Zoltán javaslatára, a magyar bronz érdemkereszt polgári tagozatát. Nem sokkal azelőtt, hogy az RTL Házon Kívül című műsora nyilvánosságra hozta, mi történt a bicskei otthonban.

Balog Zoltán nemrég elismerte, hogy a kegyelmi botrányba belebukott Novák Katalin tanácsadójaként támogatta, hogy kegyelmet kapjon a bicskei gyermekotthon pedofíliát eltussoló volt igazgatóhelyettese. Az áldozatoktól nem, de a református közösségtől bocsánatot kért, pénteken pedig lemondott a Magyar Református Egyház zsinati elnökségéről.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés