Hirdetés

Ezek minden idők legveszélyesebb videójátékai: szörnyű sérüléseket szenvedtek a felhasználók

Garai Kitti portré Garai Kitti

A videójáték mókás és szórakoztató dolog tud lenni, egészen addig, amíg valaki meg nem sérül. Bár azt gondolnánk, hogy ezek nem olyan aktív tevékenységek, mint a sportolás vagy bármilyen másik hobbi, azonban a játékosok képesek annyira függővé válni ezektől az „ártatlannak tűnő” játékoktól, hogy könnyen baj lehet a vége. Volt is erre jó néhány példa már a történelem során.

A Mario Party 1998. december 18-án debütált a Nintendo 64-re Japánban, majd 1999. február 8-án jelent meg az Egyesült Államokban. A játékból végül a Mario Party játékok hosszú sorozata született meg, és az első rész ma már értékes gyűjtői darabnak számít. Bár a játék maga nagyon népszerű volt, számos rajongónak kézsérülést okozott, ugyanis a Nintendo 64 kontroller analóg karját nagyon gyorsan kellett fogatni. A New York-i főügyészi hivatalhoz több sérüléssel kapcsolatos panasz is érkezett, aminek következtében a Nintendo kénytelen volt kiadni egy kesztyűt, ami megóvja a játékosok kezét. Ez a vállalat számára több millió dollárba került.

A Pokemon Go nevű játék sem volt teljesen veszélytelen a fénykorában. A játékban a kiterjesztett valóságban kellett Pokémonokat keresni. Bár a játékot sokan dicsérték, mert a felhasználók annak köszönhetően kimozdultak a szabadba, azonban néhányan túl messzire mentek, ugyanis túlságosan a telefonjuk képernyőjéhez ragadtak játék közben.

2018-ban egy játékos annyira elmerült a telefonja képernyőjében, hogy ráesett a vasúti sínekre és végül amputálni kellett a lábát. A Sun azt írja, a játékos pont egy villamosított szakaszra esett, és a lába olyan súlyosan megégett, hogy el kellett távolítani. Az esetet vizsgáló orvos arra figyelmeztetett, hogy egyre több ember hal meg azért, mert a telefonjához ragad sétálás közben.

A Wii Sports 2006-ban jelent meg, és nagyon gyorsan, nagyon népszerűvé vált a sportszimulációs játék. A felhasználók számos sportág közül választhattak, amelyeket otthon játszhattak, azonban egy sportág rengeteg sérülést okozott. A National Library of Medicine szerint két év alatt 39 esetet jelentettek be a Wii Sports kapcsán, és a sérülések 46%-a a Wii Sports Tenisz szoftverrel való játék közben következett be. Emellett 14 különböző játék is balesethez vezetett. A jelentések szerint a kézsérülések voltak a leggyakoribbak a játékok során.

Fontos azonban megjegyezni, ha biztonságosan játszunk és betartjuk a vonatkozó utasításokat, akkor ezek a játékok csak ártalmatlan szórakozást jelentenek. 

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés