Hirdetés

Folytatódnak a leépítések a techcégeknél, több száz dolgozót bocsátott el az EA

Nap Híre portré Nap Híre

A videójátékokat gyártó vállalat 670 munkatársától válik meg.

Az Electronic Arts (EA) videójátékokat fejlesztő cég a héten jelentette be, hogy 5 százalékos leépítésbe kezd, ami azt jelenti, hogy a vállalat 670 munkatársától fog megválni - írja a Telex. A hírt Andrew Wilson vezérigazgató jelentette be egy szerdán kiküldött levélben.

Az igazgató kiemelte, hogy a jövőben elállnak az olyan licencelt játékok fejlesztésétől, amelyekről úgy gondolják, hogy nem lesznek sikeresek a piacon, és ehelyett inkább az esportra és a közösségfejlesztésre fordítanak nagyon hangsúlyt.

"Végül pedig racionalizáljuk vállalati működésünket, hogy mindenhol mélyebb, összekapcsolt élményeket nyújtsunk a rajongóknak, amelyek közösséget építenek, kultúrát formálnak és növelik a rajongók számát"

- jelentette ki Wilson. A lap pedig kiemelte, hogy a racionalizálás az alkalmazottak elbocsátását jelenti. A vezérigazgató kiemelte, hogy nem fűnyíróelv érvényesül, nem minden részlegről bocsátanak el dolgozókat. Szerdán már elkezdődött a kirúgott munkatársak értesítése, és várhatóan a következő negyedév elejére le is mennek az elbocsátások.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés