Hirdetés

Nagy veszélynek teszi ki magát, ha ezeket a jelszavakat használja

Garai Kitti portré Garai Kitti

A NordPass csapatának új kutatása szerint van néhány olyan jelszó, amelyek feltöréséhez a kiberbűnözőknek mindössze másodpercekre van szükségük. A szakértők most közzé is tették a listát a világ legrosszabb jelszavairól.

A Mirror cikke szerint még mindig nagyon sokan használnak nevetségesen egyszerű jelszavakat, amelyek túlságosan megkönnyítik a kiberbűnözők életét. A NordPrass csapatának új kutatása szerint ugyanis néhány népszerű jelszó annyira egyszerű, hogy az online csalók egy másodperc alatt feltörhetik azokat. 

Azt írták: még mindig milliók (!) használnak olyan kódokat, mint az „123456”. Az Egyesült Királyságban és világszerte is szinte ez a leggyakoribb jelszó a mai napig. Sőt a világ legnépszerűbb jelszavainak csaknem egyharmadi tisztán számsorokból áll.

A baj az, hogy már tavaly is figyelmeztettek arra, hogy ezekkel a jelszavakkal gyakran visszaélnek, és a fiókunkat így hatalmas veszélynek tesszük ki, ám még ennek ellenére sem változtatták meg sokan a megszokott kódot.  

A szakértők szerint egy másik gyakori probléma, hogy futballcsapatok vagy kedvenc játékosok nevét használjuk kódként. Ahogy 2022-ben, úgy idén is a "liverpool", az "arsenal", a "chelsea" és a "rangers" jelszavakat választották legtöbbször a britek. 

Top 5 leggyakrabban használt jelszó:

Hivatkozás másolása
  • 123456
  • password 
  • qwerty
  • liverpool
  • 123456789

Korábban egyébként írtunk arról is a naphire.hu-n, hogy milyen jelszót használjon annak érdekében, hogy nehezebben tudják feltörni a fiókjait.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés