Hirdetés

Ha ilyen jelszót használ, nagyon nehéz lesz feltörni a fiókját

Garai Kitti portré Garai Kitti

A biztonsági szakértő elárulta, hogy lehet erősebb a jelszavunk: szerinte emojit kell használni. 

Stan Kaminsky, a Kaspersky kiberbiztonsági óriáscég munkatársa elárulta, hogy számítógépen keresztül rájöttek arra, hogy az emotikonok szimbólumnak számítanak, amelyek a betűkkel és számokkal kombinálva felturbózhatják a jelszavakat, és biztonságosabbá tehetik azokat - írja a New York Post.

"Amikor a behatolók megpróbálnak betűket, számokat és írásjeleket tartalmazó jelszót feltörni, minden egyes szimbólumra kevesebb mint száz variációt kell választaniuk" - fogalmazott a szakértő, hozzátéve, hogy az Unicode-ban több mint 3600 szabványosított emoji van, így ha hozzáadunk egyet a jelszavunkhoz, a hackerek kénytelen szimbólumonként körülbelül 3700 változatot átnézni. 

Ismertette azt is, hogy elméletileg egy öt emojit tartalmazó jelszó valójában ugyanolyan, mint egy hagyományos, kilenc karakterből álló jelszó. Hét emoji pedig 13 "normál karakterrel" egyenértékű. 

Arra is felhívta a figyelmet, hogy az emojikat könnyebb megjegyezni, mint a betűk, számok és írásjelek "összevisszaságát", ráadásul a hackerek még nem használják őket a támadások során. 

Kaminsky azonban figyelmeztetett, hogy nem minden webhely engedélyezi az emojikat a jelszavakban, és ha sok emojit tartalmaz egy jelszó, az lelassíthatja a bejelentkezési folyamatot. Azt javasolta, hogy ne használjunk gyakran használt hangulatjeleket, és hogy a hagyományos jelszóhoz egy vagy két emojit adjunk csak hozzá. 

"Természetesen az emojik használata nem helyettesíti a hagyományos biztonsági tippeket, a hosszú jelszavak használatát, a jelszókezelőt és a kétfaktoros hitelesítést" - tette hozzá.

A naphire.hu korábban arról is írt, hogy melyek azok az alkalmazások, amik lenyúlják a személyes adatainkat.

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés