Hirdetés

Döbbenetesen közel az emberiség vége

Nap Híre portré Nap Híre

A végítélet óráját tudósok és mérnökök alkották meg, akik 1947-ben segítettek a hírhedt Manhattan Projektben. Az Egyesült Államok első nukleáris bombáinak megépítése után ugyanis elkezdték nyomon követni, mennyire közeledik a világ a végítélethez. Az év végéhez közeledve a végítélet órája már a következő év katasztrófájára figyelmeztet: komoly veszélyek várnak ránk 2024-ben is - írja a Promotions.

A portál szerint az óra mutatói egyre közelebb ketyegnek az éjfélhez, ami egészen pontosan azt jelenti, hogy a Föld lakhatatlanná válik. A dolgok jelenlegi állása szerint a mutató 90 másodpercre van az éjfélhez. Az óra előrehaladásához hozzájárult az orosz-ukrán háború, de az elmúlt években egyre veszélyesebbé váló klímaváltozás globális fenyegetettségét is tükrözi a jelenlegi állás.

Ha az óra elér az éjfélhez, az azt jelenti, hogy valamiféle nukleáris katasztrófa vagy végzetes éghajlatváltozás történt, amely kiirtotta az emberiséget. Soha nem akarunk eljutni oda, de nem is fogjuk tudni azonnal amikor megtesszük

- figyelmeztetett Rachel Bronson, az órát minden évben beállító, atomtudósokból álló amerikai tudományos szervezet (The Bulletin of the Atomic Scientists) vezérigazgatója.

Az óra jelenleg 90 másodperc és éjfél között áll, ez pedig a legközelebbi érték 1947 óta, ami azt jelenti, hogy már nem sok kell ahhoz, hogy eljöjjön a vég.

Így nem is csoda, hogy a Bulletin Tudományos és Biztonsági Tanácsa arra figyelmeztetett, hogy a világ példátlan veszélyek időszakába lépett, ami jelentős mértékben - de nem kizárólagosan - az orosz-ukrán háború miatt kialakult rendkívül veszélyes nukleáris helyzetnek köszönhető.

Korábban arról is írtunk, hogy egy matematikus szerint él a bolygón öt ember, aki hatalmas veszélyt hozhat a világunkra. Eric Weinstein matematikus szerint ez az öt ember nem más, mint Vlagyimir Putyin, Joe Biden, Volodimir Zelenszkij, Hszi Csin-Ping és Kim Dzsong Un.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés