Hirdetés

Varga Judit: „Engedj el!” vs. Magyar Péter: El akarják rabolni a gyerekeimet! – a Mandiner közölte a teljes rendőri jelentést a családi drámáról

Nap Híre portré Nap Híre

A HVG korábban kivonatosan ismertette a jegyzőkönyvet, ami most eljutott a Mandinerhez, és az teljes terjedelmében közölte. Magyar Péter már reagált is.

Többször írtunk arról, hogy Magyar Péter nyilvánosságra hozta a feleségével készített felvételt, amelyen a Völner-Schadl ügyről beszélgetnek, Varga Judit pedig súlyos bántalmazással vádolta meg volt férjét. Magyar Péter szerint volt felesége előre megírt hazugsággyűjteményt hozott nyilvánosságra, Varga Judit azonban erre újabb poszttal jelentkezet, és három alkalomról számol be, amikor állítása szerint Magyar megpróbálta „jobb belátásra bírni” a felvétellel. Varga Judit a Frizbi TV-n beszélt házasságáról, erről részletesen itt írtunk.

A Mandiner birtokába jutott a HVG által korábban megszerzett teljes rendőrségi jelentés Magyar Péter és Varga Judit családi drámájáról. A Mandiner szerint az anyagot összevetve a HVG által lehozott részletekkel nyilvánvaló, hogy a lap tompítani próbálta a hivatalos jelentést.

„Engedj el!” vs. „El akarják rabolni a gyerekeimet!”

Hivatkozás másolása

A Mandiner szerint a jegyzőkönyvet rögzítő rendőr hangsúlyosan kiemelte, hogy a lakásból folyamatos kiabálást, koppanást, csattanásokat lehetett hallani, ráadásul fokozódó mértékben. A rendőr hivatalosan rögzítette azt is, hogy Varga Judit kiáltását is lehetett hallani: „Engedj el!”.

A teljes jegyzőkönyv azzal vádolja Magyar Pétert, hogy trágár kifejezésekkel illette gyermekei édesanyját, a rendőri felszólításoknak nem engedelmeskedett, a hatóság munkáját akadályozta, Varga Juditot pedig személyi szabadságában próbálta korlátozni, és „végig agresszívan, fenyegető és megfélemlítő módon viselkedett”, illetve megfenyegette az intézkedő rendőrt is, aki igyekezett Varga Judit testi épségét és szabad mozgását biztosítani. Magyar Péter azt állította az intézkedés során, hogy a rendőrök „el akarják rabolni” a gyerekeit. Magyar – a rendőri jelentés szerint kormánybuktatásról, az RTL stábjának kihívásáról és Facebook-élőzésről beszélt, utóbbiban pedig – a jelentésben idézett szavai szerint – tönkreteszi Varga politikai karrierjét. „Az egész kormányt megbuktatom, ez lesz az évszázad válása, az ország botránya!” – idézi a jegyzőkönyv Magyart, aki „Takarodj!” kifejezéssel próbálta elküldeni az intézkedő rendőrt.

Varga Judit a jegyzőkönyv szerint kérlelte, hogy engedje el, szabad mozgásában ne korlátozza, miközben mindvégig igyekezett nyugtatni, jobb belátásra bírni. Amikor Varga Judit távozni próbált, ahogy a jegyzőkönyv rögzíti, Magyar Péter „folytatta trágár, gyalázkodó, fenyegető stílusban a kiabálást”, és akadályozni próbálta felesége távozását.

Üldözési jelenet

Hivatkozás másolása

Miután az intézkedő rendőrnek sikerült a „védett személyt” autóba ültetni, Magyar Péter beült egy másik autóba és keresztbe állt a rendőrség kocsija előtt. Az autóból továbbra is folyamatosan „kiabált és fenyegetőzött”, azt állítva, hogy testőrök el akarják rabolni a gyerekeit. Aztán kiugrott a kocsiból és megpróbálta kinyitni a rendőrségi autó ajtaját. Miután a kocsi oldalazva megpróbálta megkerülni Magyar Péter autóját, ő egy „hirtelen manőverrel újra keresztbe állt”. Közben folyamatosan „ordibált és fenyegetőzött”. Végül a kukákat félretéve sikerült elindulnia a rendőrségi járműnek, de Magyar Péter üldözőbe vette, a Kútvölgyi úton egy hirtelen manőverrel elé vágott és nagy sebességgel megelőzte. Ahhoz a lakáshoz mentek, ahonnan Varga Judit el akarta hozni a gyerekeit, hogy biztonságos helyre, a szüleihez vigye őket.

A lakás előtt Magyar Péter ismét folytatta a „trágár kiabálást”, feleségének ismét az ordította, hogy hívni fogja az RTL Klubot, miközben a rendőröket ismét emberrablással vádolta meg, majd kormánybuktatást emlegetve videózott. A házból eközben kijött Varga Judit sógora, aki szintén próbálta Magyar Pétert lecsendesíteni. Végül Magyar eltávozott a helyszínről. Varga Judit pedig ezután találkozhatott a gyerekeivel, akiket rendőri biztosítással elvitt a szüleihez Miskolcra.

Magyar Péter reagál

Hivatkozás másolása

Magyar Péter a Mandiner Facebook-oldalán reagált: „Igen, ez még mindig az a hamisított jegyzőkönyv, aminek a 90 %-ka hazugság és amit bűncselekménnyel szivárogtattak ki. De hát ez a propagandistáknál és bűnözőknél mit se számít, ugye Szalai Zoli? Mondjuk az igaz, hogy ő megütött és én őt soha. És az is, hogy a rendőr bűncselekményt követett el, amikor nem engedett a gyerekeimhez.”

Magyar Péter országjárása szentgotthárdi állomásán is reagált a Mandiner cikkére, amit olvasásra ajánlott, szerinte a cikk csak visszahozza azt a narratívát, hogy ő „nőverő és pszichopata”, „és most újra felmelegítik, mint valami új hírt”.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés