Hirdetés

Ilyen nincs! Már megint levessel terítették be az aktivisták Van Gogh híres festményét

Horváth Fanni portré Horváth Fanni

A Just Stop Oil aktivistái újra levessel öntöttek le két Vincent van Gogh-festményt, néhány órával azután, hogy a csoport két tagját börtönbüntetésre ítéltek, mert ugyanezen műalkotások egyikét korábban hasonló módon vették célba.

Fotó: Just Stop Oil
Fotó: Just Stop Oil

Három tüntető narancssárga színű levessel öntötte le a London központjában található Nemzeti Galériában elhelyzett festményeket, amelyek a Poets and Lovers című kiállításon láthatók. Az aktivistákat rongálás vétségének gyanújával tartóztatták le a rendőrök - írják a BBC oldalán.

Korábban a 23 éves Phoebe Plummer két év, a 22 éves Anna Holland pedig 20 hónap börtönbüntetést kapott, amiért 2022 októberében levessel öntötték le Van Gogh 1888-asNapraforgók című festményt.

A Nemzeti Galéria közölte, hogy a pénteken célba vett két festményt kivitték vizsgálatra, de nem találtak sérüléseket rajtuk.

A galéria szóvivője elmondta, hogy három személy nem sokkal péntek délután fél 3 után lépett be a kiállítás 6-os termébe, és levesszerű anyagot öntött két műalkotásra.

A Metropolitan Police kiemelte, hogy három embert vettek őrizetbe rongálás gyanújával, és a vizsgálatokat folytatják.

Az elmúlt években ez volt a harmadik alkalom, hogy a Nemzeti Galéria egyik műtárgyát tiltakozó akció célpontjává választották.

Elindult a Naphire.hu YouTube-csatornája, iratkozzon fel a legfrissebb videóinkért!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés